HKUD „Osijek 1862.“ u Bapskoj |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

HKUD „Osijek 1862.“ u Bapskoj |

BAPSKA (TU) – U Župi sv. Jurja mučenika u Bapskoj na misnom slavlju 12. nedjelje kroz godinu, 23. lipnja 2024., sudjelovalo je Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Osijek 1862.“. Članovi  HKUD-a bili su obučeni u narodnu nošnju Posavine i Banovine te su, uz pratnju tamburaškog orkestra, pjesmom uzveličali liturgiju. Misno slavlje predvodio župnik vlč. Domagoj Vidaković, u zajedništvu s vlč. dr. Josipom Bošnjakovićem.

Pod ravnanjem voditelja Duška Topića izveli su stavke „Mise na čast Kristu svećeniku“ hrvatskog franjevca, skladatelja, dirigenta i pisca fra Ivana Glibotića. Nadalje, tu su bila i druga poznata sakralna djela Bacha, Haydna, Kunza… Pri kraju mise, svi vjernici zapjevali su i zahvalili dragoj Gospi Bapskoj uz poznatu pjesmu „Stoljeća duga“. Druženje se nastavilo ispred crkve gdje su se izvele Ladarke Emila Cossetta, nadalje tradicionalna slavonska koračnica, a završilo se u ritmu šokačkog kola.

Gosti su se potom uputili na ručak kojega je za tu prigodu pripremio KUD „Sloga Bapska“, a potom su posjetili vinariju Anđelka Prokopca te kušali vina srijemskog vinogorja.

Bio je to dan za pamćenje, kako za Bapčane, tako i za članove HKUD-a jer su svi bili svjedoci duge i bogate tradicije naše Domovine i kraja.

Margareta Bošnjaković

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Odjek međunarodne izložbe Euharistijska čuda diljem svijeta u Đakovu |

Katoličke vijesti

Trodnevni seminar nove evangelizacije |

Katoličke vijesti

Korizmeni susret za studente i mlade: Trebam li se bojati ljubiti? |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti