Grupa redovnica iznenađena što ide na nacionalno euharistijsko hodočašće
Europa

Grupa redovnica iznenađena što ide na nacionalno euharistijsko hodočašće

Osoblje CNA, 9. lipnja 2024. / 06:00 ujutro

Nacionalno euharistijsko hodočašće započinje svoj treći tjedan, okupljajući katolike iz cijelog Sjedinjenih Država kroz euharistijske procesije diljem zemlje.

Jednu posebnu skupinu koja se pridružila hodočasnicima na Ruti Elizabeth Ann Seton, ruti koja je započela na sjeveroistoku, čine četiri redovnice iz Kćeri Marije, Majke ljekovite ljubavi.

Skupina sestara pridružila se “EWTN News In Depth” 24. svibnja kako bi podijelile kako su se uključile u hodočašće i svoja dosadašnja iskustva.

Kada Euharistijsko oživljavanje Prvo je počelo, njihov biskup je zamolio sestre da budu ključni ljudi za biskupiju. Nastavili su s organizacijom biskupijskog euharistijskog obnove, au protekloj godini održavali su župne duhovne vježbe svake druge subote u mjesecu.

Majka Mary Maximilian iz Kćeri Marijine, Majka iscjeljujuće ljubavi, rekla je voditelju “EWTN News In Depth” i predsjedniku EWTN News In Depth Montseu Alvaradu da je biti dio Euharistijskog oživljavanja “veliki blagoslov za našu zajednicu”.

Nakon što su sestre čule za Nacionalno euharistijsko hodočašće, odmah su osjetile želju da sudjeluju kao „Vječni hodočasnici” — pojedinci odabrani da zajedno hodaju hodočašćem tijekom cijele rute. Međutim, nakon što su se obratili Nacionalnom euharistijskom kongresu, rečeno im je da je to samo za mlade.

“Mi smo to prihvatili”, rekla je sestra Maximilian. “Koliko god moje srce ima 18 godina, moje tijelo nema.”

Zatim je otac Roger Landry — koji vodi Put Elizabeth Ann Seton — održao korizmenu misiju u župi sestara i večerao s nekima od sestara. Sestra Maximilian objasnila je da je Landry spomenuo hodočašće i da su sestre podijelile svoju želju da sudjeluju. Rekao je da bi poželio dobrodošlicu zajednici sestara da im se pridruži, ali je sljedećeg jutra objasnio da će morati imati vlastito vozilo za podršku. Dva sata kasnije sestre su dobile donaciju za kupovinu patika, au 15 sati istog dana dobile su kamion, prikolicu i vozača.

Sestre sada spavaju u 30 stopa dugoj Airstream kamp prikolici dok putuju Seton Routeom kroz mnoge države na putu do Indianapolisa, konačnog odredišta gdje će se sve četiri hodočasničke rute spojiti na Euharistijskom kongresu koji se održava od 17. do 21. srpnja.

“Život u kampu vrlo je zanimljivo iskustvo”, rekla je sestra Maximilian u šali. Ispričala je da je cijelo iskustvo bilo “izvanredno – izljev ljubavi koju je svaka vjernička zajednica u koju smo išli imala za dobrodošlicu Gospodinu Isusu.”

Haićanska zajednica je jedna od onih koje su sestre posebno istaknule tijekom njihovih brojnih postaja na hodočašću. Sestra Maximilian opisala je da su Haićani koje su susreli, umjesto znaka križa tijekom blagoslova, raširili ruke “kako bi primili blagoslov Gospodnji”.

Redovnica je također pohvalila Perpetual Pilgrims i kako su se tako brzo okupili kao tim.

“Oni su se tako lijepo okupili i svi iskaču iz kombija neposredno prije Isusovog dolaska i kleknu kako bi svi znali da kralj dolazi”, rekla je, dodavši: “I oni predvode slavljenje i štovanje tijekom sve te šetnje i nošenje teških zvučnika, i jednostavno ih je prekrasno gledati.”

Za sestru Maximilianu, ovo dosadašnje iskustvo bilo je “nevjerojatna prilika za izražavanje zahvalnosti za ljubav koju Gospodin želi izliti.”

“On želi hodati ovom nacijom. On želi blagosloviti svoj narod. Želi izliječiti svoj narod. On kaže: ‘Kad budem uzdignut, sve ću ljude privući k sebi.’ Želi ih privući sebi i mi gledamo kako se to događa.”

Do sada su sestre putovale kroz Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvaniju i Maryland. 8. lipnja bili su u Washingtonu, DC

Cijeli segment intervjua “EWTN News In Depth” s Kćerima Marije, Majke iscjeljujuće ljubavi o Nacionalnom euharistijskom hodočašću možete pogledati u nastavku.

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Evo najnovijih informacija o mjerama pobačaja za glasanje 2024

Katoličke vijesti

Očevi pavlisti završavaju službu na UC Berkeley nakon 117 godina

Katoličke vijesti

Što uzrokuje našu krizu plodnosti? Katolički stručnjaci smatraju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti