GOSPA LURDSKA U BEŠKI
Srijemska biskupija

GOSPA LURDSKA U BEŠKI

13. veljača 2024.

U Beški svečano obilježen Dan bolesnika uz spomendan Gospe Lurdske prigodnim slavljem i druženjem

BEŠKA (TU) – U predvečerje blagdana Gospe Lurdske, u subotu 10. veljače, svečano je proslavljen Svjetski Dan bolesnika u župi sv. Male Terezije u Beški.

Misnom slavlju pridružili su se i župljani iz Maradika. Ovo je bila prilika da organiziramo prijevoz i slavlje osobito za naše stare, osamljene i bolesne župljane koji inače ne mogu dolaziti u crkvu, te im nedostaje i zajedničke molitve i druženja. Bila je to lijepa prilika da mnogi zdravi župljani iz obje župe budu radosni poslužitelji Kristu skrivenom u bolesnima i nemoćnima. Zajedničkim snagama u ljubavi dali su se na raspolaganje potrebnoj braći i sestrama – prijevozom bolesnika, pripremanjem agapa, dok su drugi predvodili pobožnost, posluživali, a sve zajedno u želji da im Bog po zagovoru Blažene Djevice Marije udijeli milost da mogu s vjerom nositi svoj križ i svakodnevno se suobličavati Kristu Patniku.

Svečanom euharistijom koju je predvodio domaći župnik, sa slavljem sakramenta bolesničkog pomazanja i radosnim druženjem koje je uslijedilo iza svete mise, bili su blizu trpećoj braći. Počašćeni tjelesno i duhovno, vratili su se svojim domovima, u želji da ovakvih susreta bude više.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

SRIJEMCI NA ANTUNOVSKOM HODU U ZAGREBU

Katoličke vijesti

ČESTITKA MONS. SVALINE NOVOIMENOVANOM ZRENJANINSKOM BISKUPU ŠTEFKOVIĆU

Katoličke vijesti

TRADICIONALNI SUSRET SRIJEMACA IZ BEŠKE U ZAGREBU

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti