Francuski svećenik i stručnjak za holokaust suprotstavlja se pokušajima iskorištavanja Isusa za antiizraelske ciljeve
Europa

Francuski svećenik i stručnjak za holokaust suprotstavlja se pokušajima iskorištavanja Isusa za antiizraelske ciljeve

Washington, DC Newsroom, 28. prosinca 2023. / 16:45

Francuski svećenik i stručnjak za holokaust kritizirao je klevetnike Izraela, posebno tvrdnje na društvenim mrežama da bi Isus bio Palestinac na meti Izraelskih obrambenih snaga (IDF) da je danas živ.

Otac Patrick Desbois, poznati istraživač holokausta nagrađen za svoj rad na identificiranju masovnih grobnica Židova koje su ubili nacisti u istočnoj Europi, osudio je nedavne pokušaje da se Isus predstavi kao Palestinac kako bi se nastavio antiizraelski plan.

U intervjuu ovog tjedna rekao je: “Da je rođen danas, Isus bi bio meta projektila ili talac u Gazi”, misleći na napad Hamasa na izraelske civile 7. listopada.

Svoje je komentare dao u intervjuu za kanal na francuskom jeziku i24 Vijesti objavljeno u utorak o čemu je izvještavao židovski bliskoistočni izvor vijesti Algemeiner.

Svećenik se javlja na društvenim mrežama

Desbois se namjerio na tvrdnju koja je kružila društvenim mrežama da je Isus bio Palestinac, a ne Židov.

“Ono što danas vidimo u Betlehemu, ta potreba da se potvrdi da Isus nije bio Židov, politička je”, ustvrdio je.

Sirijsko-britanski influencer Richard Medhurst, na primjer, ustvrdio je u videu za Badnjak da “ne možete biti kršćanin i podržavati Izrael”.

“Da se Isus rodio danas, rodio bi se pod ruševinama, bio bi progonjen u majčinoj utrobi poput mnogih Palestinaca koji su umrli mrtvorođeni zbog izraelskog bombardiranja”, rekao je Medhurst.

Desbois je uzvratio: “Da je živio 1942., Isus bi bio deportiran u Auschwitz, a da je rođen danas, bio bi meta projektila ili bio talac u Gazi.”

Istraživač nacističkog masovnog ubojstva Židova u Ukrajini i istočnoj Europi, Desbois je također sugerirao da većina kritika Izraela dolazi iz mržnje prema židovskom narodu.

“Uvijek govorim: Da u Izraelu nema Židova, malo bi ljudi pazilo na Palestince”, rekao je.

Desbois je u intervjuu iz 2018., izvijestio je The Algemeiner, rekao su teroristi Hamasa i oni koji se zalažu za kraj države Izrael motivirani istim antisemitskim osjećajima kao i nacisti.

“Nacisti su željeli eliminirati sve do zadnjeg Židova, čak i bebe i stare ljude”, rekao je za The Algemeiner 2018. “[Sada,] oni kažu Židovima, ‘bježite iz Francuske,’ ‘bježite iz Njemačke,’ ‘bježite iz Britanije,’ ‘bježite iz Palestine.’ I na kraju, tko će ostati?”

Peter Pinedo

Peter Pinedo je dopisnik DC-a za CNA. Diplomirao je na Franjevačkom sveučilištu, Peter je prethodno radio za Texas Right to Life. Poručnik je u rezervi američke vojske.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nadbiskup: Služite transidentificiranim osobama naglašavajući ‘dobrotu ljudskog stvaranja’

Katoličke vijesti

Stjepan: Obilazak mjesta smrti prve mučenice

Katoličke vijesti

Američki biskupi o novom federalnom pravilu: Poslodavci ne bi trebali biti prisiljeni omogućiti pobačaje

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti