Francuski biskupi daju potporu Fiduciji Suplicans
Svijet

Francuski biskupi daju potporu Fiduciji Suplicans

Djelatnici ACI Prensa, 11. siječnja 2024. / 18:30

Stalno vijeće Francuske biskupske konferencije izrazilo je pažljivo ocrtanu potporu za Fiducia Suplicans deklaracija Dikasterija za nauk vjere o pastoralnim blagoslovima.

U izjava od 10. siječnjaFrancusko biskupsko vijeće priznalo je da se deklaracija bavi osjetljivom temom, naime “pratnjom u Crkvi za homoseksualne osobe koje žive kao par” i “razvedene osobe koje žive kao par”.

Stalno vijeće priopćilo je da je deklaraciju primilo “kao poticaj pastirima da velikodušno blagoslivljaju ljude koji im prilaze ponizno tražeći Božju pomoć”.

Pastiri, poručili su francuski prelati, “tako ih pratite na njihovu putu vjere kako bi u vlastitoj egzistenciji otkrili Božji poziv i na njega konkretno odgovorili”.

Tekst francuskih prelata ističe da od Isusa Krista primamo poziv “na bezuvjetnu i milosrdnu dobrodošlicu, budući da Isus ‘nije pozvao pravednike, nego grešnike’.

Biskupi su to rekli Fiducia Suplicans navodi da “oni koji ne žive u situaciji koja im dopušta da se obvežu u sakramentu braka nisu isključeni ni iz Božje ljubavi ni iz njegove Crkve.”

Crkva ih, rekli su, istodobno “ohrabruje u njihovoj želji da se približe Bogu kako bi se okoristili utjehom njegove prisutnosti i izmolili milost da svoj život prilagode Evanđelju”.

Izjava je zaključena izjavom da “osobito kroz molitve blagoslova, dane u spontanom, ‘neobrednom’ obliku (br. 36), izvan bilo kakvog znaka koji bi mogao biti sličan slavlju braka, ministri Crkva će moći pokazati ovu široku i bezuvjetnu dobrodošlicu.”

Ova priča je prvi put objavljen od strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Nicolás de Cárdenas

Nicolás de Cárdenas dopisnik je ACI Prensa iz Španjolske od srpnja 2022. U svojoj novinarskoj karijeri specijalizirao se za društveno-religijske teme, a radio je i za lokalne i međunarodne civilne udruge.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Irski nadbiskup osuđuje nerede, ljude koji pokazuju ‘sumnju i mržnju’ prema izbjeglicama

Katoličke vijesti

Anketa Knights of Columbus: Dvije trećine Amerikanaca podržava neka ograničenja pobačaja

Katoličke vijesti

Organizatori Sinode o sinodalnosti pozivaju 300 župnika na slušanje u Rimu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti