Film o blaženom Carlu Acutisu i njegovoj ljubavi prema Euharistiji počinje ovog vikenda
Europa

Film o blaženom Carlu Acutisu i njegovoj ljubavi prema Euharistiji počinje ovog vikenda

Djelatnici ACI Prensa, 17. svibnja 2024. / 14:46

Film “Euharistijska čuda: Otkucaji srca neba” o blaženom Carlu Acutisu i euharistijskim čudima koje je proučavao s tolikom predanošću prikazuje se ovog vikenda u kinima u više američkih država i glavnom gradu države.

Točnije, igrani film prikazuje se u kinima u Kaliforniji; Nevada; Arizona; Utah; Idaho; Texas; Washington; Oregon; Indijana; New Jersey; Colorado; New York; Tennessee; Michigan; Gruzija; Illinois; Florida; Kansas; Washington DC; Virginia; Pennsylvania; i Mississippija.

Gaby Jácoba, direktorica Međunarodni festival katoličkog filmakoji donosi film o Acutisu u kina u Sjedinjenim Američkim Državama, naglasio je važnost “prisustvovanja prvom vikendu” za gledanje filma, kako bi se kina odlučila produžiti vrijeme prikazivanja: “Ako kina vide da ih dolazi mnogo, zadržat će ga dulje kako bi više ljudi moglo doživjeti ovo iskustvo.”

U izjavi za ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku, Jácoba je istaknuo važnost ove premijere u vezi s Nacionalna euharistijska obnova promovira Katolička crkva u Sjedinjenim Državama.

Film o Acutisu, koji je imao duboku ljubav prema Euharistiji što se odrazilo na opsežna istraživanja koja je proveo o euharistijskim čudima diljem svijeta, može biti vrijedan “instrument” i “alat” za poticanje euharistijskog oživljavanja u SAD-u.

Jácoba je rekao da film dolazi u Ameriku “nakon dugog čekanja” i da je ekipa Međunarodnog festivala katoličkog filma “jako uzbuđena” što je došao taj trenutak.

Također je istaknula da je prije nekoliko mjeseci majka blaženog Carla Acutisa, Antonia, posjetila Sjedinjene Države, predstavljajući trailer i film u raznim gradovima.

Ovaj će film “biti alat za upoznavanje i više zaljubljivanje u Svetu Euharistiju”, rekao je Jácoba, koji je pozvao “sve skupine, zajednice, župe, apostolate i pokrete da prisustvuju ovog prvog vikenda” i vide “Euharistijska čuda” : Otkucaji srca neba.”

Ravnatelj Međunarodnog festivala katoličkog filma rekao je: “To je film koji je na mene ostavio veliki dojam, koji je duboko obnovio moju ljubav prema svetoj Euharistiji.”

Film istražuje euharistijska čuda “ne samo kroz vjeru nego i kroz razum, kroz znanost, kroz impresivna istraživanja koja su provedena”, istaknula je.

Film je također prikladan za djecu od “8 ili 9 godina” i može biti posebno važan za one “koji se pripremaju za svoju prvu pričest”, rekla je.

„Svi smo otišli preobraženih srca i upaljenih ljubavlju prema svetoj Euharistiji i znamo da će nakon gledanja ovog filma vaše iskustvo sa svetom Euharistijom biti potpuno drugačije, otići ćete obnovljeni“, zaključio je Jácoba.

Ova priča je prvi put objavljen od strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

David Ramos

Diplomirao komunikologiju na Universidad Privada del Norte u Trujillu, Peru. Dio sam ACI Prensa tima više od 10 godina. Pokrivao sam putovanja pape Franje u Ekvador, Paragvaj, Meksiko, Kolumbiju, Čile i Peru. Pokrivao sam svečanost proglašenja blaženim današnjeg svetog Oscara Arnulfa Romera u San Salvadoru, El Salvador, 2015. Posebni izaslanik za istragu u Hondurasu 2016. Voditelj ureda ACI Prensa u Meksiku od 2018.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo imenovao je filipinskog svećenika pomoćnim biskupom Sacramenta

Katoličke vijesti

Pogled iz drona na 7 veličanstvenih katoličkih crkava

Katoličke vijesti

St. Monica Widows: katolički apostolat za smanjenje poligamije u Keniji

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti