Film ‘Isus žeđa’ postao je drugi dokumentarac s najvećom zaradom u 2024.
Europa

Film ‘Isus žeđa’ postao je drugi dokumentarac s najvećom zaradom u 2024.

Osoblje CNA, 8. lipnja 2024. / 07:00 ujutro

Novi film “Isus žeđa: čudo euharistije” postigao je velike rezultate na kino blagajnama, zaradivši 2.141.273 dolara i sletivši na prvo mjesto u prosjeku po ekranu za sva tri dana od prvog prikazivanja.

Prema Fathom Eventsu, distributeru filma, film je Fathomov dokumentarni film s najvećom zaradom u 2024. i trenutno je na drugom mjestu među svim dokumentarcima objavljenim u 2024. do sada. Kao odgovor na veliku potražnju, vraća se u kina diljem zemlje od 18. do 19. lipnja.

Dugometražni dokumentarac izvršnog producenta Deacona Stevea Greca i producenata Tima Moriartyja i Jamesa Wahlberga prikazan je u kinima diljem zemlje od 4. do 6. lipnja.

Kroz dijalog s istaknutim katoličkim ličnostima, dokumentarac vodi gledatelje na putovanje ponovnog otkrivanja transformativne snage Euharistije istražujući biblijsko podrijetlo Euharistije i dijeleći osobne priče onih na čije je živote utjecao Presveti Sakrament.

“Moja najveća nada za ovaj film bila je i nastavlja biti osvajanje duša za Isusa Krista”, rekao je Greco u priopćenje za javnost. “Nevjerojatno sam zahvalan gledateljima filma što su se pojavili! Sada se moramo ponovno pojaviti i s drugima. One koji su iskusili snagu ovog filma, molim vas da budete euharistijski evanđelist za naš film dok budemo na bisu s dodanim datumima 18. i 19. lipnja.”

“Posljednja tri dana otkrila su duboki utjecaj našeg filma i sada moramo izaći iz klupe i povesti našu izgubljenu braću i sestre kući”, rekao je Wahlberg u priopćenju za javnost.

Dodao je: “Povratne informacije su bile nevjerojatne – čuli smo o prepunim kinima, duboko dirnutim umovima i srcima i hitnosti da se drugima kaže. Navala objava na društvenim mrežama kretala se kao šumski požar i nadamo se da će to dovesti do mnogih koji će postati znatiželjni.”

Moriarty, scenarist i redatelj filma te osnivač produkcijske kuće Castletown Media, rekao je u priopćenju za tisak: “Naš tim u Castletown Media duboko je dirnut golemim odgovorima na ‘Isus žeđa: Čudo euharistije’.”

“Gledatelji, često sa suzama u očima, ponovno su otkrili ljepotu svoje vjere koju su prije možda samo nazirali. Mnogi otpali katolici i oni izvan Crkve podijelili su kako im je film osvijetlio samo srce katolicizma,” rekao je.

“Neka ovaj film bude jasan poziv svim katolicima: vrijeme sramljenja naše vjere je završilo”, dodao je. “Sada je trenutak da ponovno otkrijemo bezgraničnu Božju ljubav, koji nas susreće u poniznom liku kruha i vina, i da tu ljubav podijelimo sa svijetom u očajničkoj potrebi.”

Moriarty je 7. svibnja razgovarao s CNA-om na premijeri filma u okrugu Orange i rekao da je vjerovao da je to “savršen film za naše vrijeme”, kada su mu se prvi put obratili s idejom.

“U našoj Crkvi nalazimo se u vremenu u kojem se moramo vratiti temeljima”, rekao je. „Moramo se vratiti onome što je u srcu naše vjere, a to je trajno utjelovljenje Krista u Euharistiji.

Moriarty je ispričao da je, unatoč tome što je odgojen kao katolik, postojalo razdoblje u njegovom životu kada je otpao od vjere i Euharistija je bila ta koja ga je vratila.

“To je najveći dar na svijetu”, rekao je. “To je sam Isus i ne postoji ništa na Zemlji što može zadovoljiti tu najdublju čežnju u nama.”

Francesca Pollio Fenton

Francesca je voditeljica društvenih medija za Katoličku novinsku agenciju. Diplomirala je komunikacije s naglaskom na digitalne medije na Sveučilištu Colorado – Denver.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Church Militant će se zatvoriti nakon tužbe za klevetu od 500.000 dolara koju je podigao svećenik

Katoličke vijesti

Francuski biskupi žale što je pobačaj uveden u ustav

Katoličke vijesti

Zašto se danas ne slavi Blagovijest?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti