EWTN-ov ChurchPOP nastavlja širenje s novim mađarskim izdanjem
Europa

EWTN-ov ChurchPOP nastavlja širenje s novim mađarskim izdanjem

Washington, DC Newsroom, 28. lipnja 2024. / 16:10

ChurchPOP, EWTN News servis koji pruža inspirativnu, lako razmjenjivu katoličku kulturu i sadržaj vijesti na različitim platformama društvenih medija, dodao je peto jezično izdanje svojoj ponudi.

Dana 27. lipnja, na blagdan Gospe od Brze Pomoći i zaštitnice perona, CrkvaPOP službeno pokrenuo sadržaj na mađarskom jeziku na svom web stranica, Facebooki Instagram.

Predsjednik EWTN News i COO Montse Alvarado rekao je da nova usluga ChurchPOP na mađarskom jeziku, koja je također poznata kao mađaron jeziku, ima za cilj pružiti sadržaj koji je “posebno privlačan i angažiran za mađarsku mladež” u tandemu s postojećim ChurchPOP-om Engleski-, španjolski-, Portugalski-, i talijanski– jezične usluge.

Alvarado je rekao da se novi tim ChurchPOP-a za Mađarsku sastoji od dva prevoditelja zajedno s dvojicom redovnih svećenika, ocem Gabrieleom Scardoccijem i ocem Zoltánom Kovácsom.

Usluga je pokrenuta s člancima o temama u rasponu od katoličkih molitava i praksi za potporu nečijeg duhovnog putovanja do čuda, nadahnutih priča svetaca i izvanrednih priča o obraćenju. Već samo na Facebooku, novi sadržaj je dosegao stotine tisuća ljudi na mađarskom jeziku, generirajući preko 600.000 impresija.

Osvrćući se na moto ChurchPOP-a “Učinite sve svetim!”, Peter Jakab, voditelj medijske misije pri EWTN Mađarska, rekao je: “Vjerujem da biti svet znači neprestano težiti istinskoj sreći, sa srcima punim radosti i dušama svijetlim i mirnim , čak i kad stvari krenu naopako. Ako CrkvaPOP.hu prati svoje čitatelje, mlade i starije, na tom dugom putu prema svetosti, tada će uspješno ispunjavati svoje medijsko poslanje.”

U međuvremenu, Domonkos Pulay, glavni urednik ChurchPOP-a Mađarska, objasnio je veliku vrijednost sadržaja ChurchPOP-a.

“ChurchPOP vam nudi razne praktične savjete o tome kako postati svetac i posvetiti svijet oko sebe, bez obzira na to gdje se nalazite, na surovost vašeg okruženja ili na vaše životno stanje”, rekao je Pulay.

“Kao katolik, pozvan sam biti ‘anima Christi’ (drugi Krist) u ovom stoljeću, hodajući putem svetosti Kristovim stopama, a isto ste i vi”, rekao je Pulay. „Naša misija je pokazati svijetu da prava sreća znači život čvrsto ukorijenjen u Kristu i njegovoj Crkvi. Ponekad to znači biti radosni svjedok svoje katoličke vjere; drugi puta to znači podnošenje patnji s Kristovim mirom ili biti kontrakulturan i znak proturječnosti. Bez obzira na okolnosti, ChurchPOP je tu da vam pomogne na ovom radosnom, ali teškom putovanju prema nebu.”

EWTN je kupio ChurchPOP 2015. Počeo je na engleskom, a kasnije se proširio na sadržaj na španjolskom, portugalskom, talijanskom i sada na mađarskom. Platforme društvenih medija koje sadrže ChurchPOP sadržaj uključuju njegove web stranice, Facebook, Instagram, WhatsApp, X, TikTok i Telegram.

Primarna misija ChurchPOP-a, kao i njegov moto “Učini sve svetim!” ukazuje, jest prenijeti univerzalni poziv Katoličke Crkve na svetost (Lumen Gentium39-42) i biti prisutan kao suputnik na putu svetosti iu velikom djelu posvećenja svijeta oko nas.

Osoblje CNA

Osoblje Katoličke novinske agencije (CNA) tim je novinara koji je posvećen izvještavanju o vijestima o Katoličkoj crkvi diljem svijeta. Naši uredi nalaze se u Denveru, Washingtonu i Rimu. Imamo sestrinske jezične agencije u Keniji, Njemačkoj, Peruu, Brazilu i Italiji. CNA je servis vijesti EWTN-a. S pitanjima nam se možete obratiti na [email protected].

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Opus Dei ažurira pristup mladima s novom web stranicom: ‘Mladi’

Katoličke vijesti

Novi film ‘Isus žeđa’ prikazuje transformativnu snagu euharistije

Katoličke vijesti

10 inspirativnih katoličkih citata o očinstvu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti