Dvije sestre franjevke u Kloštru Ivaniću proslavile 60. obljetnicu redovničkog života
Biskupska konferencija BiH

Dvije sestre franjevke u Kloštru Ivaniću proslavile 60. obljetnicu redovničkog života

Na nedjelju Pedesetnice, 19. svibnja 2024. u samostanu Školskih sestara franjevki u Kloštru Ivaniću s. Martina Dragičević i s. Alberta Kuprešak, članice Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina svečano su proslavile 60. obljetnicu redovničkog života, navodi se na mrežnoj stranici spomenute Provincije.

Misno slavlje u samostanskoj kapeli predslavio je fra Ivan Crnković, ravnatelj Gimnazije u Slavonskom Brodu.

Fra Ivan se u propovijedi na poseban način obratio jubilantkinjama zahvalivši Bogu što im je podario redovničko zvanje i za sve što su doprinijele za Crkvu i Zajednicu kroz 60 godina redovničkog života. U misi sestre su posebno molile za žive i pokojne susestre. Na kraju euharistijskog slavlja fra Ivan i sestre franjevke čestitali su slavljenicama te poželjeli Božji blagoslov i puninu darova Duha Svetoga. Slavlje se nastavilo svečanim ručkom.

U pripremi za ovo slavlje sestre su posjetile Graz i Maribor. Ovom hodočašću pridružila i s. Snježana Pavić, kućna predstojnica u Kloštru Ivaniću i s. Berta Puškarić. U Grazu su ih ugostile sestre Služavke Kristove, a posjetile su zajednicu sestara Franjevki Bezgrešnog začeća te grob s. Franciske Lampel. Obišle su i druge znamenite crkve ovoga grada. Idućeg dana pohodile su sestre u kući matici u Mariboru. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Palić predvodio Misu posvete ulja u trebinjskoj katedrali Male Gospe

Katoličke vijesti

U Međugorju održana vjeronaučna manifestacija “Slobodni od ovisnosti”

Katoličke vijesti

Dani Srca Isusova u Bijelom Polju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti