Duhovna obnova za Franjevačku mladež iz Bukovice
Biskupska konferencija BiH

Duhovna obnova za Franjevačku mladež iz Bukovice

U Kući mira u Međugorju od 19. do 21. travnja održana je duhovna obnova za Franjevačku mladež iz Bukovice. Duhovnu obnovu, već tradicionalno, vodile su Školske sestre franjevke Hercegovačke provincije, s. Matija Pačar i s. Katarina Vučić.


Međugorje, 

Sri, 24. Tra. 2024.

Duhovna obnova za Franjevačku mladež iz Bukovice

Izvor: Konferencija viših redovnickih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine

U Kući mira u Međugorju od 19. do 21. travnja održana je duhovna obnova za Franjevačku mladež iz Bukovice. Duhovnu obnovu, već tradicionalno, vodile su Školske sestre franjevke Hercegovačke provincije, s. Matija Pačar i s. Katarina Vučić, piše mrežna stranica Konferencije viših redovnickih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine.

Obnova je započela molitvenim programom u župi sv. Jakova, a nakon toga sudionici su u zajedničkom susretu svoje poznanstvo produbili prepoznavanjem vrlina svih članova FRAMA-e. Večer su proveli u osobnoj i zajedničkoj molitvi.

Drugi dan obnove započeo je ranom jutarnjom molitvom. Potom su članovi bratstva na papiriće napisali svoje molitvene nakane, svoje patnje, boli i strahove te su ih zalijepili na križ s kojim su se uputili na brdo Križevac.

„To je bilo jedno prekrasno iskustvo. U nekim trenutcima bilo je vrlo teško ali ipak smo uz trud i molitvu uspjeli. Predvečer smo sudjelovali na večernjem molitvenom programu u župi uz mogućnost za sakrament ispovijedi. Rekreativni dio našeg susreta prošao je u igri, radosti i veselju. Dan smo završili molitvom pred križem gdje smo kroz molitvu i pjesmu sve svoje brige i probleme predali Gospodinu. Posljednji dan obnove započeli smo molitvom i sv. misom nakon čega smo međusobno podijelili dojmove sa susreta. Sretni smo i zahvalni što je ova duhovna obnova bila prilika da rastemo u odnosu s nebeskim Ocem i Majkom Marijom kao i pomoć u izgrađivanju i učvršćivanju našeg zajedništva“ piše jedna sudionica u svom osvrtu na održani susret. (kta/redovnistvo.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo na Veliki četvrtak u ženskom zatvoru Rebibbia u Rimu

Katoličke vijesti

Dodatni termini zaručničkih tečajeva u organizaciji Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Katoličke vijesti

Obljetnica sjećanja na poginule, nestale i ranjene branitelje iz Bijelog Brda i Bosanske Posavine

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti