​​​​​​​Družba Isusova pokrenula međunarodnu studijsku mrežu „Alfred Delp“
Biskupska konferencija BiH

​​​​​​​Družba Isusova pokrenula međunarodnu studijsku mrežu „Alfred Delp“

Družba Isusova pokrenula je međunarodnu studijsku mrežu „Alfred Delp“ koja je nazvana po protivniku nacizma Alfredu Delpu i namijenjena je pružanju sveobuhvatne podrške mladima tijekom studija, izvijestio je 25. travnja 2024. Vatican News.

Iznad svega, kako stoji na njihovoj mrežnoj stranici, „Alfred Delp Studiennetzwerk“ posvećena je „umrežavanju s istomišljenicima, svjesnom razvoju osobnosti i bavljenju pitanjima vrednota i značenja“. Voditelj nove mreže je švicarski isusovac Christian Rutishauser.

Mrežu je ovog proljeća pokrenula Srednjoeuropska provincija Isusovačkog reda. Nasljednica je „Zaklade ignacijanskog pastorala mladih“ („Stiftung Ignatianische Jugendpastoral“), ali je namijenjena da se više usredotoči na studente i studentice, odnosno na mlade ljude na studiju i u formaciji.

Podupiranje i potpora studentima kod isusovaca imaju dugu tradiciju. Srednjoeuropska provincija odgovorna je za pastoral studenata, sveučilišne zajednice i studentske rezidencije u Zürichu, Baselu, Göttingenu, Münchenu i Innsbrucku. U Frankfurtu i Innsbrucku vodi „radionicu budućnosti“ koja prati mlade žene i muškarce. Isusovci nude teološke i filozofske studije u Innsbrucku, Münchenu, Frankfurtu i Uppsali. Rok za prijavu na prvu godinu mreže studija je 30. lipnja, izvijestio je Vatican News. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U KŠC-u u Žepču predstavljena zbirka pjesama „Ljubav i snovi“ don Ivana Marijanovića

Katoličke vijesti

Proglašenje dekreta u postupcima beatifikacija

Katoličke vijesti

Njemački misionar vjeruje da je njegova otmica u Africi zbližila kršćane i muslimane

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti