DRC: Djeca u biskupiji Molegbe obvezuju se na sadnju drveća u obiteljima – Vatican News
Svijet

DRC: Djeca u biskupiji Molegbe obvezuju se na sadnju drveća u obiteljima – Vatican News

U biskupiji Molegbe, koja se nalazi u pokrajini Nord-Ubangi u Demokratskoj Republici Kongo (DRC), 400 djece, djevojčica i dječaka među kojima su bili i članovi Pokreta katoličke mladeži poznatog kao “Kizito et Anuarite”, s 45 pratnje odrasli, ovaj tjedan, obvezali su se posaditi stablo u svakoj od svojih obitelji.

Jean Baptiste Malenge – Kinshasa.

400 djece okupilo se pet dana u selu Loko u ljetnom kampu. Dani su bili provedeni u formaciji i razmjeni iskustava koja su uključivala učenja o Laudato Sì. Odluka i obećanje o sadnji drveća u obiteljskim kućama proizašlo je iz preporuke donesene prilikom završetka Biskupijske pastoralne godine 2023.-2024. Dijecezanski zalog dala su i djeca u ljetnom kampu Loko selo.

Bilo je to tijekom ljetnog kampa, svetu misu koju je predvodio fra Egide Mbimba iz župe Saint-Paul de Businga-Cité. Ovogodišnji ljetni kamp pohađala su djeca od 8 do 14 godina iz sela Mbwasenge, Molengo, Bowozo, Kuluwa, Maniko i Ngusa.

Ljetni kamp Biskupije Molegbe

Ljetni kamp Biskupije Molegbe

Poruka pape Franje mladima u DR Kongu

Od prvog dana voditelj je vodio djecu u razmišljanje o poruci pape Franje mladima tijekom njegova apostolskog putovanja u DR Kongo 2023. godine. Djeci su također davane lekcije iz Laudato Sì.

Na Papa Franjo susreo se 2. veljače 2023. s mladima i katehetama na stadionu mučenika u Kinshasi. U svojoj poruci mladima u DR Kongu, papa Franjo je upotrijebio sliku ruke kako bi govorio o budućnosti DR Konga.

Drugo učenje koje je papa Franjo podijelio s djecom, voditelj je bio enciklika Laudato Sì o zaštiti okoliša. Djeca su iskusila nastavu na vrlo praktičan način kroz vođeni obilazak Botaničkog i ribljeg vrta Loko, koji su 1993. godine otvorili protestantski misionari tog područja. Djeca uče o 450 vrsta egzotičnog drveća, voćkama, raznim vrstama riba, kao i vodenoj turbini.

Ekumenski poziv na ekološko obraćenje

Tijekom ljetnog kampa 14 djece iz sela Kuluwa primilo je sakrament krštenja. Također, tijekom euharistijskog slavlja s djecom iz Kizita i zborom Pokreta anuarit, 15 mladih primilo je prvu pričest.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ruski katolici organiziraju ‘tihu komemoraciju’ za preminulog disidenta Navaljnog

Katoličke vijesti

Jeruzalemski kardinal: Izraelski i palestinski čelnici moraju hitno pronaći političko rješenje

Katoličke vijesti

Kršćani iz Gaze su “umorni”, ali odlučni ostati: kardinal

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti