„Dođi i vidi“ – susret za srednjoškolce i osmaše |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

„Dođi i vidi“ – susret za srednjoškolce i osmaše |


ĐAKOVO (TU) – U Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu, od 17. do 19. svibnja 2024. održan je treći i posljednji, za ovu sjemenišnu godinu, vikend-susret za srednjoškolce i osmaše pod nazivom „Dođi i vidi“. Susretu su nazočila  desetorica mladića iz Vukovara, Privlake, Gunje, Ivankova, Đakova, Nuštra i Viškovaca.

Tijekom vikenda mladići su mogli kroz molitveno-duhovne susrete, prigodna predavanja, određene kateheze i radionice, svjedočenja bogoslova i razna druženja u vidu sportskih aktivnosti, društvenih igara i razgovora, upoznati život pripravnika na svećeništvo i život same sjemenišne zajednice. U sklopu susreta bilo je upriličeno i molitveno-duhovno bdijenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uoči svetkovine Pedesetnice. Bdjenje je imalo za cilj rasplamsati darove Duha Svetoga koji su prisutni u čovjekovu srcu od samog trenutka krštenja te potaknuti sudionike na što tješnje nasljedovanje Krista.

Susret je zaključen sudjelovanjem u euharistijskom slavlju Pedesetnice u đakovačkoj katedrali  koje je bilo obilježeno i podjelom sakramenta Potvrde. Misu je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. Nakon mise je uslijedio zajednički nedjeljni ručak u sjemenišnoj blagovaonici nakon kojega su mladići pošli svojim kućama. Mario Vučko  

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Objavljen novi broj Diacovensije |

Katoličke vijesti

Primanje u kandidaturu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu |

Katoličke vijesti

Korizmeni susret za studente i mlade: Trebam li se bojati ljubiti? |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti