Djevica Marija danas traži isto što je tražila od pastira prije 107 godina, rekao je kardinal
Europa

Djevica Marija danas traži isto što je tražila od pastira prije 107 godina, rekao je kardinal

ACI Digital, 13. svibnja 2024. / 16:18

Tijekom mise 13. svibnja koju je služio na blagdan sv Gospa Fatimska u njoj posvećenom svetištu u Portugalu, kardinal Juan José Omella rekao je da Djevica Marija od nas danas traži isto što je prije 107 godina, 1917., tražila od trojice vidioca.

Prelat je nadbiskup Barcelone i bivši predsjednik Španjolske biskupske konferencije.

„Što nam Marija danas govori? Isto ono što govori u Evanđelju, isto – molitvu i žrtvu – rekla je malim pastirima Franciscu i Jacinti, prije 107 godina, ovdje u Cova de Iría”, rekao je kardinal.

Nadbiskup je također istaknuo da kao kršćani ne smijemo izgubiti “vrlinu molitve, dijaloga srca u srcu s Gospodinom, osobno i zajednički”, moleći molitve poput krunice i Očenaša, “moleći za svijet, za spasenje svih nas.”

“Druga stvar koju je Gospa tražila od nas i traži od nas danas je da molimo za mir” u svijetu razoren ratovima na mjestima kao što su “Ukrajina, Rusija, Sveta zemlja, Afrika, Amerika, Azija. Koliko zemalja treba i poziva na mir!”

Omella je također molio za jedinstvo i bratstvo u Crkvi jer “Crkva podijeljena, jedni protiv drugih, nije bliska papi, Isusu Kristu, svoj braći. Ako nismo ujedinjeni, nećemo si moći pomoći i oprostiti jedni drugima, nećemo evangelizirati.”

Nadbiskup Barcelone zabilježio je X 13. svibnja da je “oko 100 000 ljudi okupljeno danas na esplanadi ovog svetišta” i da je “sličan broj ukrajinske i ruske braće izgubio živote zbog rata. Molimo za mir u Ukrajini i za sve pokojne da, oprošteni grijesi, postignu slavu života u nebu s Bogom i svojom braćom.”

“Sretan blagdan Djevice Fátimske!” zaključio je.

Posjećivanje svetišta

Prema svetištu Fátima, u nedjelju 12. svibnja navečer oko 250.000 hodočasnika sudjelovalo je u molitvama i tradicionalnoj procesiji sa svijećama.

Bilo je 186 skupina međunarodnih hodočasnika iz 34 zemlje.

Rektor svetišta Fátima, otac Carlos Cabecinhas, rekao je na konferenciji za novinare 12. svibnja da je došlo do porasta hodočasnika od 26,5% u usporedbi s 2023. U prva četiri mjeseca ove godine ukupno je 1.023.680 hodočasnika sudjelovalo u 304 događaja. u Cova da Iría.

Uz Portugal, 10 zemalja iz kojih je došao najveći broj hodočasnika su Španjolska, Poljska, Italija, Sjedinjene Američke Države, Brazil, Južna Koreja, Filipini, Meksiko, Hrvatska i Ukrajina.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kršćani u Gazi suočavaju se s ‘najgorim razdobljem’ od početka rata, kaže izvješće

Katoličke vijesti

Zajednica gluhih katolika u Marylandu raste s novim kapelanom, povlačenjem, Euharistijskim kongresom

Katoličke vijesti

Papinski božićni rok za siro-malabarski rascjep je ispunjen, ali indijska nadbiskupija ključa

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti