U Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Zapolju, u ponedjeljak 24. lipnja na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja započelo je tradicionalno održavanje Dječjeg ljetnog oratorija pod vodstvom salezijanaca, župnih animatora i bogoslova Požeške biskupije. Oratorij se održava tijekom četiri dana, a u njemu sudjeluju djeca vrtićke, predškolske i osnovnoškolske dobi. Uz molitvu krunice, kateheze i druge duhovne sadržaje, mladi sudjeluju u raznim zabavnim aktivnostima s ciljem rasta u vjeri.

U srijedu 26. lipnja u prijepodnevnim satima sudionike oratorija pohodio je požeški biskup Ivo Martinović kojega je dočekao zapoljski župnik Mladen Štivin. Zahvalio mu je na pohodu te mu u ime sudionika uputio čestitku povodom njegova imendana i rođendana. Predstavio mu je tijek i sadržaj susreta, a djeca su dobrodošlicu biskupu izrekla kroz pjesmu i ples.

Zahvalivši na srdačnoj dobrodošlici biskup Martinović je poručio djeci kako je nama potrebno da nas Isus uzdigne, a mi smo potrebni Isusu kako bismo uzdizali njegovo ime i slavili ga po svijetu. Zahvalio im je za dolazak na oratorij ustvrdivši kako je njihovo zajedničko sudjelovanje u raznim aktivnostima znak ljubavi prema Isusu. Zahvalivši župniku i svima koji su pomogli pri organizaciji oratorija, biskup je poručio djeci da budu i dalje radosni s Isusom, oko Isusa i međusobno. Oratorij završava u četvrtak 27. lipnja koncertom glazbene škole župe Zapolje.