Djeca vrtića „Sveta Obitelj“ sudjelovala u Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva
Biskupska konferencija BiH

Djeca vrtića „Sveta Obitelj“ sudjelovala u Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Županije Sarajevo u suradnji s Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Županije Sarajevo organizirali su trodnevnu manifestaciju kao dio Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i Ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje u školskoj 2023.-2024., piše mrežna stranica Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Prvi dan revijalnog programa održan je 29. svibnja pod nazivom Sportske igre nekad i sad na sportskom terenu Ilidža gdje su se iz vrtića Sveta Obitelj predstavila djeca odgojne skupine Leptirići koji su skakali u vrećama, povlačili uže, plesali s balonima i tako svima poslali poruku o važnosti suradnje, zajedništva, ali i boravka u prirodi i na svježem zraku. Nakon igara djeca su napravila veliki krug i zaplesala Proljetno kolo. „Bilo je lijepo družiti se s prijateljima iz drugih vrtića te pokazati naš sportski duh, a medalje koje su djeca dobila na kraju itekako su popravile raspoloženje“ izjavile su odgojiteljice Leptirića.

U ponedjeljak 3. 6. 2024. održan je drugi dan manifestacije Radosno djetinjstvo u okviru Revije kad su predškolci Mačići predstavili vrtić Sveta Obitelj glazbeno plesnom točkom Izgubljena cipelica za koju su koristili Orffov instrumentarij. Djeca su pokazala na čemu su vrijedno radila prethodnih mjeseci, plesali su te podržali prijatelje iz drugih vrtića.

U srijedu 5. 6. 2024. održana je treća, završna manifestacija Igrajmo se zajedno u okviru Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje pod nazivom Predškolski dani kad su se vrtići predstavljali inovativnim didaktičko društvenim igrama. Vrtić Sveta Obitelj predstavio je igre koje su radili roditelji na Obiteljskom danu koji je održan 18. svibnja.

Ovogodišnja Revija donijela je puno lijepih aktivnosti, druženja, uspomena, ali i novih iskustava, znanja koji će pomoći djeci, odgojiteljicama i roditeljima za daljnji rast i učenje u vrtiću. (kta/caritas-vrhbosna.ba)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Duhovna obnova u Zürichu | Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH

Katoličke vijesti

Zenica: Predstavljanje knjige Ljubomira Vranješa „Za Boga i Santiaga; Tragom Groma“

Katoličke vijesti

Vatikanska banka u 2023. ostvarila dobit od 30.6 milijuna eura

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti