Crkva u Ekvadoru spremna posredovati među sukobljenima u narko obračunima
Biskupska konferencija BiH

Crkva u Ekvadoru spremna posredovati među sukobljenima u narko obračunima

Katolička Crkva u Ekvadoru ponudila je posredovanje među sukobljenima nakon najnovijeg vala nasilja naoružanih bandi u toj zemlji, izvijestila je u petak, 12. siječnja 2024. KNA.

Crkva stavlja svoj moralni autoritet u službu zemlje kako bi se omogućio dijalog sa svim skupinama u društvu, izjavio je za Radio Vatikan glavni tajnik Ekvadorske biskupske konferencije, pomoćni biskup Quita David De La Torre. Prema njegovim riječima, cilj je nacionalni mirovni sporazum.

Biskup De la Torre naglasio je da crkva u žarištima sukoba ima visoki ugled. Crkva je u Ekvadoru “ondje gdje država još nije stigla: u četvrtima u kojima buja kriminal”. Crkva je jedino mjesto mira, susretanja i dijaloga, podsjetio je.

Biskup De la Torre smatra da nisu samo kriminalne skupine odgovorne za eskalaciju nasilja proteklih mjeseci. Riječ je o “upletenosti vrlo mnogo činitelja”. Sve političke i društvene snage morale bi se sada zauzeti za zemlju i budućnost djece i mladih, ustvrdio je.
 

U proteklim mjesecima u Ekvadoru su na dnevnom redu organizirani kriminal, nasilje u zatvorima i atentati na političare. Nedavno je mafija čak napala jedan televizijski studio dok se emitirao program uživo, izvijestila je KNA. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Održana duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva

Katoličke vijesti

Nadbiskup Vukšić predvodio Misu posvete ulja u sarajevskoj katedrali

Katoličke vijesti

Misa večere Gospodnje u subotičkoj katedrali sv. Terezije Avilske

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti