Četiri fina pića za katolički Božić
Kršćanski život

Četiri fina pića za katolički Božić

S početkom došašća i vjernici i nevjernici svoje misli usmjeravaju na božićno darivanje. Katolici često žele da svojim darovima podrže katoličke tvrtke i vjerske redove. Dok se mnoge stranice koncentriraju na predmete poput knjiga ili igrica, mislio sam da bi bilo zabavno istaknuti nešto drugo: nekoliko različitih finih pića koje proizvode katolici.

1. Mystic Monk kava

Smješteni u podnožju Stjenovitih planina u mojoj matičnoj državi, karmelićanski redovnici iz Wyominga peku dovoljno jaku kavu da ih drže budnima u noćnom uredu! Nazvana Mystic Monk Coffee, redovnici je sve sami prže, pakiraju i šalju. Obično sam pio njihovu mješavinu “Midnight Vigils”, bilo kao french press ili espresso. Možete ga naručiti svježe na njihovom internetu Kavana Mystic Monk.

2. Vina Owen Roe

Dokazujući da je diploma slobodnih umjetnosti dobar temelj za gotovo svaki posao, kalifornijska vinarija Owen Roe rezultat je rada Bivši studenti Koledža Tome Akvinskog. Moj uvod u ovu vinariju bio je Opatski stol, bogata i svilenkasta crvena. Jedno od najuglađenijih vina koje sam ikada probao, bilo je nježno slatko i voćno, ali nije bilo nimalo poput desertnog vina. Napravljeno u čast benediktinske tradicije samostanske gostoljubivosti, ovo me vino navodi na moju sljedeću preporuku.

3. Fino vino iz Le Barrouxa

S druge strane bare, francuska tradicionalistička opatija Le Barroux uzgaja grožđe u tisuću godina starim vinogradima. Imenovan Via Caritatis, benediktinski redovnici iz Le Barrouxa stvorili su liniju s karakterističnim francuskim staleškim i samostanskim simbolizmom. Svaka boca, od svoje crvene Pax na svjetlo Vox, uključuje promišljen izbor duhovnog koncepta koji odgovara tekućini iznutra. Dostupan izravno od francuskih redovnika, također se distribuira u SAD-u putem earthlabora.com. Više o njihovoj vinariji možete saznati u ovaj video.

4. Craft pivo Norcia

Na kraju, okrećući se pivu, želio bih istaknuti izvrsne proizvode redovnika iz Norcije, koje su počeli proizvoditi 2012. Birra Nursia rođena je u brdima Umbrije, u samom rodnom mjestu svetog Benedikta, a sada dolazi u tri stilovi: Bionda, Tripel, Extra. Iako se proizvodi u malim količinama, Birra Nursia je dostupna u SAD-u iz redovnici vlastitu stranicu. Birra Nursia je jedno od najboljih piva koje sam ikada probao.

Evo, dakle, nekoliko nesvakidašnjih ideja: moto Birra Nursia, “ut laetificat cor” (razveseliti srce) mogao bi se primijeniti na svako od ovih pića. I gurmanska i katolička, ova nas pića podsjećaju da izbjegavamo sve gnostičke tendencije: tijelo je dobro, kao i stvari na ovoj zemlji koje proizvodimo da bismo ga zadovoljili. Neka ovaj ili onaj od ovih napitaka razveseli srce tebe i prijatelja ovog Božića!


Pretplatite se na CE
(Slobodno je)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Ništa na Zemlji, čak ni smrtni grijeh, ne može razvrgnuti neraskidiv brak

Katoličke vijesti

Kako mi je to što sam postao katolik spasio život i dušu te me koštalo karijere, dokazuju li dinosauri da je smrt postojala prije pada i još sjajnih poveznica!

Katoličke vijesti

Najava humanitarne akcije “Mladi protiv gladi”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti