Bugojno: Molitveno-odgojni seminar za mlade
Biskupska konferencija

Bugojno: Molitveno-odgojni seminar za mlade

Uoči Nedjelje Dobrog Pastira, u subotu 20. travnja 2024. u Duhovnom centru u Bugojnu održan je susret za mlade na kojem se okupilo tridesetak ovčica – djevojaka i mladića iz Livna, Bugojna, Jajca i Vareša, izvijestila je mrežna stranica Školskih sestara franjevki Krista Kralja – Bosansko-Hrvatska provincija prečistog srca Marijina.

Susret je započeo molitvom i pjesmom slavljenja koju je animirala s. Vesna Bošnjak. Nizale su se pjesme, jedna za drugom i činilo se da cijelim Bugojnom odjekuje „Slavu Tvog imena vikat ću sa krovova…!“ i „Naš Bog je silan Bog!“. Od jačine mladih glasova mogle su pasti i same Jerihonske zidine. Nakon što se atmosfera dobro ugrijala pjesmom i igrom s balonima, s. Vesna je održala predavanje na temu poziva, a na poseban način mladima je približila lik Marije Magdalene – prve glasnice Isusova uskrsnuća.

Rad po grupama i zabavne aktivnosti animirala je i vodila s. Suzana Benković. Nakon uvodnih riječi mladi su najprije trebali složiti evanđeoski tekst o Dobrom Pastiru, a zatim su od vate, drveta i papira izrađivali svoje ovčice koje će ponijeti kao uspomenu.

Euharistijsko slavlje u 17 sati predvodio je vlč. Tadija Ivoš, župnik župe Svetog Ilije proroka Kandija, kraj Bugojna. Velečasni Tadija potaknuo je mlade da osluškuju Božji poziv u sebi te da mole za nova duhovna zvanja.

Slavlje se nastavilo u dvorani uz radosne pjesme praćene plesom i pokretima. Uslijedila je meditativna priča o pastiru i ovcama koju je pročitala s. Marina Jurišić, a potom je s. Suzana svjedočila o svom redovničkom pozivu. U tome joj je pomogla s. Marina koja je na zanimljiv i duhovit način predstavila život jedne mlade djevojke koja se odlučila na redovnički poziv. Na koncu su sestre i mladi izvukli po jednu ovčicu s imenom sudionika za koju trebaju moliti, te su jedni drugima predali prigodne darove koje su pripremile sestre – ovčice od kokica i medenjaka te sličicu Dobrog Pastira. Druženje se nastavilo u blagovaonici uz pitu i kolače i, naravno, ponovno puno pjesme, plesa, igre i smijeha. Druženju su se pridružili roditelji, te mlađa braća i sestre nekih od domaćih sudionika. Svi su izrazili želju za što skorijim ponovnim susretom i druženjem sa sestrama.

Toga dana molitvu devetnice za duhovna zvanja koju su sestre započele u svojim zajednicama u Sarajevu, preko drugih zajednica u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i Africi, završile su cjelodnevnim euharistijskim klanjanjem u Varešu, Fojnici i Busovači. (kta/ssf.hr)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Palić krizmao 63 mladih u Međugorju

Katoličke vijesti

​​​​​​​Biskupi Biskupske konferencije BiH slavili Svetu misu u crkvi Ara Coeli u Rimu u povodu 600. obljetnice rođenja Katarine Kosača-Kotromanić

Katoličke vijesti

Posveta novog banjolučkog biskupa i misa početka Akcije Tjedan solidarnosti 2024. s Crkvom i ljudima u BiH

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti