Bratstvo bl. Ivana Merza osnovano na Novom Zelandu
Biskupska konferencija

Bratstvo bl. Ivana Merza osnovano na Novom Zelandu

Dvojica braće Samoanaca, Kristijan i Austin iz Novog Zelanda osnovali su bratstvo bl. Ivana Merza u svojoj zemlji, o čemu su objavili vijest 12. ožujka 2024. godine.

Kristijan i Austin dolaze svake godine u Hrvatsku i izvode koncerte hrvatskih pjesama. Prigodom svoga boravka u Zagrebu 2023. godine upoznali su lik bl. Ivana Merza te su po povratku u Novi Zeland osnovali bratstvo koje trenutno broji 9 članova. Duhovnici bratstva su o. Antony Sumić, FSSP, porijeklom Hrvat i o. Nathan Pospichil, FSSP.

„Osnovali smo ovu skupinu pod zaštitom bl. Ivana Merza kako bismo pomogli mladićima u težnji za svetošću u našem laičkom staležu. To je dobra poruka ljudima da u našim svakodnevnim životima možemo postići izvanredne stvari kroz Božju milost i vjernost našoj vjeri, posebno kada imamo pobožnost prema Euharistiji i prema Mariji. Molite se za našu novoosnovanu grupu i nadamo se da ćemo u budućnosti zajedno posjetiti grob bl. Ivana Merza u Zagrebu“, napisali su na svojoj Facebook stranici. (kta/ika)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Nikaragva. Poništen pravni status 16 nevladinih organizacija

Katoličke vijesti

Papa: Sport može u svijetu graditi mostove mira

Katoličke vijesti

Na Buškom jezeru održane duhovne vježbe za vjeroučitelje Splitsko-makarske nadbiskupije

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti