„Božja pobjeda“ održala večer slavljenja na Gripama u Splitu
Splitsko-makarska nadbiskupija

„Božja pobjeda“ održala večer slavljenja na Gripama u SplituMolitvena zajednica „Božja pobjeda“ održala je po prvi put večer slavljenja, pod nazivom „Gore srca“ u subotu, 14. listopada, u sportskom centru „Gripe“ u Splitu. Procjenjuje se da je na koncertu bilo više od pet tisuća posjetitelja.

Molitvena zajednica „Božja pobjeda“ osnovana je 2007. godine u župi Duha Svetoga na Jarunu u Zagrebu. Riječ je o karizmatskoj zajednici u kojoj djeluje više od sedamdeset članova. Dio su Nacionalne službe zajedništva katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom Hrvatske, a time i CHARIS-a, međunarodne službe zajedništva s vatikanskim pontifikalnim pravom, koja djeluje u Vatikanu od 2019. godine.

Vizija zajednice je mlade ljude dovesti do susreta sa živom osobom Isusa Krista koji preobražava naše živote i koji je jedini Put, Istina i Život. Pod duhovnim vodstvom salezijanca don Damira Stojića okupljaju se dugi niz godina u zajedništvu, molitvi, sakramentima, slavljenju i klanjanju. 

Molitvena zajednica održala je sat vremena prije koncerta tiskovnu konferenciju za medije. Ukratko su javnost upoznali o tome tko su, koja je njihova vizija, poslanje i način djelovanja. Također, objasnili su što znači večer slavljenja umjesto činjenice da se odvije tek standardni duhovni koncert. Naime, bit koncerta je približiti vjernike Bogu. Skup je prvotno molitveni susret, a jedan od načina približavanja Boga mladima je pjevanje. Zajednica je javnosti najpoznatija preko popularnih duhovnih pjesama kojim evangeliziraju mlade preko medija i tako dopiru do onih do kojih je najteže doći. 

„Večer slavljenja ‘Gore srca’ je večer u kojoj ćemo u zajedništvu moliti i slaviti Gospodina koji je danas živ i prisutan. Sudionici prijašnjih godina kažu da je večer slavljenja nešto novo i nešto više od pjevanja poznatih kršćanskih pjesama. To je slavljenje prožeto molitvom, u kojem tražimo susret sa živim Bogom“, kazali su na tiskovnoj konferenciji.

Večer slavljenja započela je pozdravnim govorom Marina Sladića, člana molitvene zajednice i voditeljem „Božja pobjeda podcasta“. Na poseban način pozdravio je mons. Želimira Puljića koji je nazočio događaju te novoimenovanog nadbiskupa Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Zdenko Križića. Duhovno-meditativnim video uratkom uveli su prisutne u ambijent molitve. Nakon izvođenja seta popularnih pjesama obično je jedan od članova molitvene zajednice imao kratki duhovni nagovor. Na kraju se prisutnima obratio voditelj molitvene zajednice Maroje Burum zahvalivši svima na sudjelovanju. Don Mirko Šakić duhovni program, koji je trajao gotovo tri sata, zaključio je molitvom i blagoslovom.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Proslava Stepinčeva u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu – 2024.

Katoličke vijesti

Metković: Održan izborni kapitul u OFS-u „Bl. Alojzije Stepinac“

Katoličke vijesti

Obredi Velikoga petka u splitskoj prvostolnici

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti