BOŽIĆNA PREDSTAVA U SOTU
Srijemska biskupija

BOŽIĆNA PREDSTAVA U SOTU

30. prosinac 2023.

Učenici koji pohađaju katolički vjeronauk i ove godine su obradovali vjernike iz Sota božićnom predstavom

SOT (TU) – Djeca osnovnoškolskog uzrasta iz Sota, koja u školi pohađaju katolički vjeronauk, svake godine sa svojom vjeroučiteljicom prirede prigodan program za Božić. Ove godine pripremili su predstavu koja je izvedena u petak, 29. prosinca, u župnoj dvorani Kata.

Predstava se sastojala iz tri čina. Uvod u radnju napravili su učenici nižih razreda kratkim recitalom o Božiću. Prvi čin predstavio je događaje vezane za Isusovo rođenje, a druga dva čina govorila su o tome kako se Isus rađa u srcima suvremenih ljudi i mijenja ih. Program je završio čestitanjem Božića publici, koja je gromoglasnim pljeskom nagradila male glumce. Oduševljenje okupljenih bilo je tim veće jer se svega njih osam tijekom radnje smjenjivalo u ulogama pripovjedača, pastira, anđela, Marije i Josipa, siromaha i bogatih, direktora i menkenki, nogometaša i dječaka. To je zahtijevalo brze izmjene kostima i organiziranost, u čemu su se sotski glumci odlično snašli.

Predstavi su prisustvovali župnik preč. Nikica Bošnjaković i pastoralni suradnik vlč. Ivica Čatić. Na kraju programa oba svećenika izrazila su svoje oduševljenje viđenim, te pohvalili trud i rad koji su djeca uložila kako bi vjernicima na zanimljiv način prenijela poruku Božića. Neki od okupljenih poželjeli su nešto slično vidjeti i za Uskrs.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

MONS. MIRKO ŠTEFKOVIĆ NOVI JE ZRENJANINSKI BISKUP

Katoličke vijesti

USKRSNA PREDSTAVA U SOTU

Katoličke vijesti

BOGATSTVO RAZLIČITOSTI

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti