Božić 2023.: Neka Gospodinovo rođenje potakne mirotvorstvo i poštovanje – Vatican News
Svijet

Božić 2023.: Neka Gospodinovo rođenje potakne mirotvorstvo i poštovanje – Vatican News

Isusovo rođenje najsnažniji je znak i poruka nade u svijetu zamračenom sjenama straha i neizvjesnosti. Radio Vatikan je za Božić 2023. zamolio vjerske vođe i voditelje kršćanskih dobrotvornih organizacija za njihova razmišljanja o temi “Rođenje Gospodinovo rođenje je mira”. Današnja poruka dolazi od nadbiskupa Timothyja Broglia, predsjednika Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država i nadbiskupa za vojne službe.

Poslušajte božićnu poruku nadbiskupa Broglia

Božićna poruka nadbiskupa Timothyja Broglia

Predsjednik Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država
i nadbiskup za vojne službe

Dok se pripremamo za proslavu rođenja Kneza mira, moje su misli usmjerene na sve one koji pate od kušnji rata. Svakako, Sveta zemlja, Ukrajina, Sirija i Afrika rado padaju na pamet. Međutim, moramo misliti i na naša društva i gradove.

Molimo za mir. Ponovno se uključujemo u poticanje građanskog dijaloga i suradnje umjesto ustajale polemike, edukacije i razumijevanja umjesto unaprijed izrečenih zaključaka i ponavljanja onoga što je zadnje pokupljeno s interneta.

Nadbiskup Timothy Broglio

Nadbiskup Timothy Broglio

Božanska ljubav je potaknula Vječnog Oca da pošalje svoga Sina za naše spasenje. Znači da nas je Svemogući Bog smatrao dostojnima te vrhunske žrtve. To nam govori nešto o vrijednosti svake jedinstvene ljudske osobe i potiče nas da se jedni prema drugima odnosimo s poštovanjem, razumijevanjem i pristojnošću.

Mir počinje tamo, a mi smo uvijek učenici koji žele ugraditi mirotvorstvo u redovne svakodnevne aktivnosti. Većina nas nije pozvana za pregovarački stol, ali svi možemo komunicirati načine mira i poštovanja.

Tražimo da se pridružimo toj prvoj družini koja se družila s Isusom, magarcem i volom, kako bismo od njih naučili malo poslušnosti. Tada bismo također mogli cijeniti vrijednost tišine u našem bučnom svijetu. Mogli bismo također primijeniti pouke slušanja, naučene iz pripreme za skupštinu Sinode i iskustva iste.

Svim slušateljima rado želim blagoslovljen Božić i Novu godinu mira s pravdom.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Šamanski ritual na Svjetskom ekonomskom forumu: ‘Koji duh vlada u Davosu?’ pita svećenik

Katoličke vijesti

Biskup Peorije otkriva restrukturiranje župe kako bi se riješio pad, bolje angažiralo ‘novo apostolsko doba’

Katoličke vijesti

Ustavni sud Ekvadora dekriminalizira eutanaziju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti