Zambija: Biskupija Solwezi lansira lokalno preveden Luvale nedjeljni misal.  – Vatikanske vijesti
Svijet

Zambija: Biskupija Solwezi lansira lokalno preveden Luvale nedjeljni misal. – Vatikanske vijesti

Biskup biskupije Solwezi u Zambiji, Charles JS Kasonde, pozvao je svećenike, redovnike i katoličke vjernike svoje biskupije da usvoje Riječ Božju u svom svakodnevnom životu. Govorio je na predstavljanju nedavno prevedenog nedjeljnog misala na jeziku Luvale.

Fr. Wilbroad C. Musonda, – Solwezi, Zambija.

Biskup Kasonde pozvao je kršćane da ispravno čuvaju novoprevedeni i objavljeni Luvale nedjeljni misal. Naglasio je da Misal sadrži Božju riječ i da je provodnik duhovne hrane Božjeg naroda u biskupiji Solwezi.

Bog nam se priopćava

Tijekom svoje propovijedi na otvaranju, održane u župi Mount Carmel u okrugu Kabompo, Zambija, biskup Kasonde je naglasio potrebu da svećenici, redovnici i laici, u biskupiji usvoje Riječ Božju u svom svakodnevnom životu. Biskup je rekao kako je Božja želja da se priopći i objavi svima u Crkvi.

“Bog želi komunicirati i objaviti se svoj svojoj djeci, pojedinačno i u zajednici”, rekao je biskup Kasonde. Dodao je: „Na svakom je vjerniku dužnost obratiti posebnu pozornost na Njegovu Riječ… Misal, kao što je ovaj, to jest Luvale nedjeljni misal, omogućuje svima nama da okusimo bogatstvo Riječi, osobito tijekom žrtve. svete mise tijekom cijele liturgijske godine. Ova nam je knjiga namijenjena da nam pomogne pripremiti se za sudjelovanje u tjednom slavlju Euharistije i za življenje u njemu”, rekao je prelat Solwezi.

Luvale nedjeljni misal.

Luvale nedjeljni misal.

Misal nije za upotrebu samo na misi

Biskup Kasonde, međutim, podsjetio je vjernike laike da uporaba Misala ne smije biti ograničena samo na stvarno slavlje mise. „On bi trebao pomoći svima nama, vjernicima laicima i onima koji su odgovorni za molitvu i bogoslužje, da se primjereno pripremimo za misu olakšavajući meditaciju o značenju svetih tekstova”, rekao je.

„Ovo prethodno razmatranje omogućuje nam bolje usvajanje Božje riječi, dublje cijenjenje euharistije i aktivnije sudjelovanje u liturgiji. To se posebno može učiniti u obiteljima i malim kršćanskim zajednicama”, rekao je.

Zahvalnost prevoditeljima

Biskup Kasonde je od tada zahvalio svima koji su sudjelovali u prevođenju i sastavljanju Luvale nedjeljnog misala.

„Na kraju, želim od srca i zasluženo zahvaliti Pastoralnoj i Liturgijskoj komisiji naše Biskupije za veliki posao prevođenja i sastavljanja ovonedjeljnog misala. Istaknuti među njima, oci Stephen Kapalu Samukhuku, Werner Iten, OFM Conv., George Lopez, Jose dos Santos, svećenici, braća, sjemeništarci, katehete i vjernici laici koji su dobronamjerno pridonijeli da se njegovo veliko djelo dovede do ovog uspješnog završetka,” biskup je od Solwezija rekao je.

Biskup Kasonde također je zahvalio biskupiji Suwon iz Južne Koreje za financijsku pomoć u tiskanju i prijevozu Luvale nedjeljnog misala iz Južne Koreje u Zambiju.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

UN žali zbog dehumanizacije Palestinaca – Vatican News

Katoličke vijesti

Katoličko sveučilište postavlja umjetničko djelo Raspeće zatvorenog katoličkog aktivista Jimmyja Laija

Katoličke vijesti

Katolička skupina izražava zabrinutost zbog neprovjerene nove metode pogubljenja u Alabami

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti