Blato: Završetak božićnog vremena – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Blato: Završetak božićnog vremena – Dubrovačka biskupija

Nedjelja Krštenja Gospodinovog 7. siječnja proslavljena je u župi Svih svetih u Blatu na Korčuli redovitim trima nedjeljnim misnim slavljima i anticipiranom misom u subotu te je tako zaključeno božićno liturgijsko vrijeme.

Na anticipiranoj misi svetkovine Bogojavljenja u petak 5. siječnja bio je blagoslov soli i vode. Misu je predvodio župnik don Željko Kovačević, koji je poslije mise okupio svoje suradnike ministrante, crkovinare, bratime i druge koji su blagoslovljenom vodom napunili bočice kako bi ih vjernici mogli uzeti i ponijeti svojim domovima. Na sam blagdan 6. siječnja jutarnja misa slavljena je u samostanu Kćeri Milosrđa, a u župnoj crkvi dvije dnevne mise. Svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik prenošeno je i putem Radio Blata i Facebook stranice župe za one koji ne mogu sudjelovati.

Početku misnog slavlja prethodio je svečani ulazak bratima bratovština „Svih svetih“ i „Sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova“, a na misi je pjevao župni zbor Svih Svetih uz orguljašku pratnju Željane Lučić. Župnik Kovačević je u propovijedi govorio o svetkovini Bogojavljenja odnosno Sveta tri kralja koje je zvijezda potaknula da dođu u Jeruzalem tražeći novorođenog kralja. Kazao je kako su u prijašnjim vremenima ljudi puno više gledali i proučavali nebo i prirodu oko sebe, a tako su radili i mudraci s Istoka. Protumačio je evanđeoski tekst te primjerom ilustrirao kako se mnogi u svom traganju zaustavljaju samo činjenicama ne uočavajući druge dimenzije stvarnosti, pa onda sebi otežavaju put prema Bogu.

Blagoslov vode i soli upriličen je na početku mise.

Medijska grupa župe Svih Svetih Blato

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Blagdanski vikend u župi Svih svetih u Blatu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Treći vikend TFA na Korčuli – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Knjiga svjedočanstava volontera Crvenog križa u ratnom Dubrovniku, među njima i svjedočanstva crkvenih osoba – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti