Bivši gitarist punk benda, policajac zaređen za katoličkog svećenika
Europa

Bivši gitarist punk benda, policajac zaređen za katoličkog svećenika

Osoblje ACI Prensa, 12. lipnja 2024. / 07:00

U katedrali u Pratu u Italiji prošle je subote zaređen bivši gitarist punk benda i policajac.

Otac Giulio Vanucci, koji ima dugu kosu i bradu i koji je ranije u životu bio dio grupe i Quanti, lokalnog punk benda, zaređen je zajedno s ocem Micheleom Di Stefanom, bivšim policajcem, od strane biskupa Prata, Giovannija Nerbini.

“Gospodin nije izabrao upravitelje ili nadljude, nego jednostavne i uvijek velikodušne ljude”, rekao je Nerbini u homiliji na misi ređenja.

Vanucci, 38, rođen je u gradu Pistoia. O svojoj prošlosti punk benda rekao je za talijanske novine Avvenire da je to bilo “razdoblje u kojem sam se jako zabavljao i ne žalim.”

Tijekom proteklih osam godina Vanucci je radio kao zidar u jednom katoličkom domu apostolat. “Za mene biti svećenik znači staviti se još više u službu, to znači brinuti se za sve i svakoga”, rekao je Vannucci.

Drugi svećenik, otac Michele Di Stefano, 39, bivši je policajac u gradu Bardonecchia. Svećeničku formaciju završio je u Firenci.

“Danas nije postignut cilj, već početak novog puta, čak i iscrpljujućeg”, rekao je Di Stefano. “Ali siguran sam da nisam sam i da imam Božju pomoć. Moja namjera je biti blizu ljudi koji pate, koji se osjećaju usamljeno”, rekao je Di Stefano, koji je bio u pratnji nekoliko policajaca koji su mu bivši kolege.

U svojoj homiliji prije zaređenja oca Guilija Vannuccija i oca Michelea Di Stefana, biskup Giovanni Nerbini istaknuo je da
U propovijedi prije zaređenja oca Guilija Vannuccija i oca Michelea Di Stefana, biskup Giovanni Nerbini istaknuo je kako “Gospodin nije izabrao upravitelje ili superljude, nego jednostavne i uvijek velikodušne ljude”. Zasluge: Biskupija Prato

Ova priča je prvi put objavljen od strane ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku. Preveo ga je i prilagodio CNA.

Walter Sánchez Silva

Walter Sánchez Silva stariji je pisac za ACI Prensa (https://www.aciprensa.com). S više od 15 godina iskustva izvještavao je s važnih crkvenih događaja u Europi, Aziji i Latinskoj Americi za vrijeme pontifikata Benedikta XVI. i pape Franje. E-mail: [email protected]

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Organizator Sinode kaže da Vatikanski doktrinski ured proučava žene đakone

Katoličke vijesti

Nadbiskupija Vancouvera potpisuje ‘sveti savez’ s prvom nacijom u Britanskoj Kolumbiji

Katoličke vijesti

Kolorado je diskriminirao katoličke predškolske ustanove, smatra sudac

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti