Biskupija Rapid Cityja objavljuje smrt biskupa Petra Muhicha
Svijet

Biskupija Rapid Cityja objavljuje smrt biskupa Petra Muhicha

Washington, DC Newsroom, 17. veljače 2024. / 16:13

Biskupija Rapid Cityja u subotu je objavila smrt biskupa Petera Muhicha u dobi od 62 godine, a prelatova smrt dolazi nekoliko dana nakon što je ušao u bolnicu.

“S tugom, biskupija Rapid Cityja dijeli vijest da je biskup Peter M. Muhich, 62, preminuo 17. veljače”, objavila je biskupija u tweetu u subotu poslijepodne.

“Bio je u hospicijskoj njezi nakon što je obolio od raka jednjaka”, priopćila je biskupija. “Pogreb je u tijeku. Vječni počinak daj mu, Gospodine, i vječna svjetlost neka ga svijetli.”

S tugom, biskupija Rapid Cityja dijeli vijest da je biskup Peter M. Muhich, 62, preminuo 17. veljače. Bio je u hospicijskoj njezi nakon što je bolovao od raka jednjaka. Čeka se organiziranje sprovoda. Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna neka mu svijetli pic.twitter.com/5vhJ3ptaVt

— Biskupija Rapid City (@RapidCitydiorc) 17. veljače 2024

Muhich je imao objavio je u srijedu da će se preseliti u bolničku njegu usred liječenja raka jednjaka i limfnih čvorova.

“Unatoč najboljim naporima mog zdravstvenog tima, iscrpljene su sve mogućnosti liječenja i ne postoji ništa više što se može učiniti bez nanošenja veće štete mom sustavu”, rekao je biskup u izjavi objavljenoj na biskupijskoj web stranici.

Prelat je prethodno objavio svoju dijagnozu raka u objavi na Facebooku u srpnju 2023. Rekao je da je nakon nekoliko mjeseci teškog gutanja hrane endoskopskim postupkom pronađen rak u njegovom donjem dijelu jednjaka.

Papa Franjo imenovao je Muhicha da vodi biskupiju, koja opslužuje otprilike zapadnu polovicu Južne Dakote, u svibnju 2020. Rođen je u sjevernoj Minnesoti, a za svećenika je zaređen 1989. za biskupiju Duluth.

Daniel Payne

Daniel Payne je viši urednik Katoličke novinske agencije. Prethodno je radio za College Fix i Just the News. Živi u Virginiji sa svojom obitelji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Bugarski pravoslavni patrijarh Neofit preminuo je u 78. godini

Katoličke vijesti

Kanadski kršćani pozivaju na molitvu i djelovanje za mir u Ukrajini

Katoličke vijesti

Biskup Martinelli podsjeća na petu obljetnicu posjeta pape Franje Abu Dhabiju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti