Biskup Rapid Cityja kaže da će se preseliti u bolnicu zbog borbe protiv raka
Svijet

Biskup Rapid Cityja kaže da će se preseliti u bolnicu zbog borbe protiv raka

Osoblje CNA, 15. veljače 2024. / 17:00 sati

Biskup Peter Muhich iz biskupije Rapid Cityja, Južna Dakota, objavio je u srijedu da će uskoro prijeći u bolničku njegu usred liječenja raka jednjaka i limfnih čvorova.

“Unatoč najvećim naporima mog zdravstvenog tima, sve mogućnosti liječenja su iscrpljene i nema više što se može učiniti bez nanošenja veće štete mom sustavu”, rekao je Muhich u izjava objavljeno na web stranici biskupije.

“Stoga sam prihvatio preporuku svojih liječnika i preselit ću se u hospicij čim se za mene pripremi prostor. Hvala svima vama na vašim brojnim molitvama koje su me podržavale i jačale kroz mnoge kušnje na putu. Zahvalan sam.”

Muhich je rekao da će u nadolazećim tjednima ili mjesecima, “kako Bog bude htio”, nastaviti upravljati onoliko administrativnih poslova biskupije koliko može “uz pomoć mojih sposobnih vikara i kancelara”.

„Pomolimo se da mnoge milosti poteku od Boga u našu biskupiju dok iščekujem Božju volju. Sve svoje patnje prinosim za pravi euharistijski preporod u našoj biskupiji“, zaključio je biskup.

Muhich, 62, ranije je objavio svoju dijagnozu raka u objava na Facebooku iz srpnja 2023. Rekao je da je nakon nekoliko mjeseci teškog gutanja hrane endoskopskim postupkom pronađen rak u njegovom donjem dijelu jednjaka. PET snimka pokazala je rak prisutan i u jednom od njegovih limfnih čvorova. U to je vrijeme Muhich rekao da mu je “drago saznati da je rak potencijalno izlječiv i definitivno izlječiv”.

Zamolivši za molitvu katoličku zajednicu, Muhich je zamolio i zagovor g Sluga Božji Nikola Crni Elk, poznati indijanski katolik čiju je akciju za svetiteljstvo otvorila Biskupija Rapid Cityja 2017.

U rujnu 2023 Ažuriraj, Muhich je rekao da su tretmani zračenjem i kemoterapijom kojima je bio podvrgnut “uzeli danak na tijelu i da sam još uvijek slab”.

„Nudim kušnje ove bolesti za dubok i plodonosan preporod euharistijske vjere u našoj biskupiji. U ovim danima bolesti i neizvjesnosti stalno sam osjećao Gospodinovu prisutnost sa sobom. Bog je dobar i izvući će mnoge milosti iz ovog vremena bolesti ako smo otvoreni da ih primimo.

Papa Franjo imenovani Muhich će voditi biskupiju, koja opslužuje otprilike zapadnu polovicu Južne Dakote, u svibnju 2020. Rođen je u sjevernoj Minnesoti i zaređen je za svećenika 1989. za biskupiju Duluth.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Kardinal Zen objavljuje novu kritiku Sinode o sinodalnosti

Katoličke vijesti

Zajedništvo i Oslobađanje utemeljitelja svetačkog uzroka korake naprijed

Katoličke vijesti

Profesorica Ave Maria: Dan planeta Zemlje zahtijeva puni angažman katolika i viziju punu nade

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti