Biskup Petar Palić krizmao 20 krizmanika u Hrasnu
Biskupska konferencija

Biskup Petar Palić krizmao 20 krizmanika u Hrasnu

U subotu, subotu 6. srpnja 2024. godine, u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Hrasnu svečano je obilježena Sveta Potvrda, koju je predvodio mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjsko i trebinjako-mrkanski, a krizmao je 20 krizmanika, piše portal Neum.Online.

Sve prisutne vjernike je na početku pozdravila jedna od krizmanica rekavši kako se do brojke od 20 krizmanika došlo zajedničkim radom te navela kako ih ima iz Dubrovnika, Zagreba i Njemačke.

Svetu Misu, koja je počela u 15 sati, pohodilo je mnogo vjernika porijeklom iz Hrasna i okolnih mjesta, kako bi zajedno s krizmanicima proslavili ovaj važan trenutak vjere.

Biskup Palić je tijekom propovijedi istaknuo važnost sakramenta svete Krizme kao potvrde i utvrđenja kršćanske vjere te potaknuo krizmanike da hrabro svjedoče svoju vjeru u svakodnevnom životu. “Krizmanik se utvrđuje Duhom Svetim”, ohrabrio je biskup Palić krizmanike.

Sama ceremonija krizme protekla je svečano i dostojanstveno. Uz biskupa Palića, svečanosti su prisustvovali župnik Hrasna don Vinko Raguž i don Milenko Krešić te članovi obitelji i prijatelji krizmanika, pružajući im podršku i radost u ovom važnom koraku njihova duhovnog sazrijevanja.

Kroz molitvu, pjesmu i zajedništvo, sveta krizma u Hrasnu nije samo obredno slavlje nego i prilika za zajednicu vjernika da se ujedine u vjeri i ljubavi prema Kristu.

Na kraju svete Mise don Vinko Raguž zahvalio je Bogu na darovima, čestitao im i poželio da ih prati Bog na životnim putevima. (kta/neum.online)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Seminar za svećenike do 10 godina misništva

Katoličke vijesti

Krašić: Predstavljanje knjige “Blaženikove sestre” s. M. Manete Mijoč

Katoličke vijesti

Peta javna Tribina “Vrijednosti naše svagdanje” u okviru projekta “Mladi i demokracija”

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti