Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament svete krizme u župi Lug-Brankovići
Biskupska konferencija

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament svete krizme u župi Lug-Brankovići

U subotu, 18. svibnja 2024. nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić podijelio je tijekom svečanog misnog slavlja sakrament potvrde u župi sv. Ivana Krstitelja Lug-Brankovići kandidatima kojih je bilo 25. Prije svete mise upriličen je ispit krizmanika.

Potom je uslijedilo misno slavlje koje je predvodio nadbiskup Tomo uz koncelebraciju nekoliko svećenika među kojima su bili: župnik vlč. Franjo Ivandić, dekan Žepačkog dekanata preč. Predrag Stojčević, ravnatelj KŠC-a Don Bosco Žepče vlč. Ivan Širić te župnik župe Radunice vlč. Marinko Filipović.

Na početku sv. mise krizmanici su pozdravili nadbiskupa Vukšića koji je potom pozdravio krizmanike i vjernike koji su došli uveličati slavlje.

Nakon naviještenog evanđelja, župnik vlč. Ivandić predstavio je kandidate za sv. krizmu, a zatim je mons. Vukšić uputio prigodnu propovijed.

Potaknuo je krizmanike da, poput Isusa, naviještaju Božju riječ i svjedoče životom Božju ljubav. „Kako su ljudi prije nas bili pozvani na svjedočenje i mi smo pozvani na svjedočenje, a i oni koji će doći poslije nas trebat će svjedočiti Krista. U ovomu svijetu trebamo bito oni koji svjedoče i navještaju Krista“, pozvao je nadbiskup Tomo.

Nakon propovijedi kandidati za krizmu i okupljeni vjernici ispovjedili su svoju vjeru, a mons. Vukšić je molitvom i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde.

Na kraju misnog slavlja, župnik vlč. Ivandić pozdravio je nadbiskupa Tomu i zahvalio mu za predvođenje misnoga slavlja i poticajne riječi, a potom su to isto učinili krizmanici.

Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mostar: Biskupijski duhovni pokret mladih “Mi ViDiMo” organizira tribinu za mlade pod nazivom “Oprost”

Katoličke vijesti

Pohod sestara Kćeri Božje ljubavi na grob utemeljiteljice Franziske Lechner

Katoličke vijesti

Proslava patrona župe Sv. Josipa u Zenici

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti