Biskup Košić na 46. Europskom Taizé susretu mladih u Ljubljani – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Biskup Košić na 46. Europskom Taizé susretu mladih u Ljubljani – Sisačka biskupija

Na Staru godinu i blagdan Svete Obitelji, 31. prosinca 2023. godine, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misu u crkvi Presvetog Trojstva u Ljubljani u zajedništvu s don Davidom Alojzijem Leskovarom i s nekoliko stotina mladih hodočasnika iz Hrvatske. Ovo je slavlje održano je u sklopu 46. Europskog susreta mladih u organizaciji zajednice iz Taizéa.

Prije mise mladima se obratio brat Ulrich koji je govorio o svojoj zajednici te ih je pozvao kako u Taizé tako i na sljedeći susret u Tallin u Estoniji.

U homiliji biskup Košić je izrazio radost zbog okupljenih mladih koji sudjeluju na ovom ekumenskom susretu te rekao da je Taizé škola zajedništva i molitve. Pozvao ih je na zahvalnost za sve darove koje smo svi protekle godine primili od Boga, a osobito za naše obitelji za koje smo pozvani na molitvu. Sutra će i oni zasnovati svoje obitelji koje trebaju biti izgrađene na trajnim vrijednostima.

Na kraju je svima čestitao novu godinu i zahvalio braći iz Taizéa i Crkvi u Ljubljani na organizaciji i gostoprimstvu, a svoju zahvalu i čestitku izrekao je i don David Alojzije.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Momčad “Sveti Lovro” iz Petrinje pobjednik KMNL-a – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Biskup predvodio misu u sklopu pučkih misija u Popovači – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Predstavljen zbornik „Caritas omnia sperat“ – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti