Biskup Glasnović predvodio 52. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau – Dubrovačka biskupija
Dubrovačka biskupija

Biskup Glasnović predvodio 52. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau – Dubrovačka biskupija

Dubrovački biskup Roko Glasnović predvodio je euharistijsko slavlje na tradicionalnom 52. hodočašću Hrvata Gospi na Birnau u Njemačkoj u subotu 25. svibnja. Mnogobrojni hodočasnici s Bodenskog jezera, okolice i iz domovine ispunili su baziliku koja je bila premalena da primi sve vjernike, izvijestila je HKM Singen-Villingen. U sklopu hodočašća za vrijeme mise biskup Glasnović je podijelio sakrament potvrde šezdesetorici mladića i djevojaka.

S biskupom su suslavili domaćin fra Robert Crnogorac te voditelji susjednih misija vlč. Ilija Jokić, vlč. Josip Jelić i vlč. Žarko Pavlović. Proslava je započela  vanjskom procesijom uz tradicionalnu hrvatsku marijansku pjesmu „Zdravo Djevo, kraljice Hrvata“. Na samom početku mise dobrodošlicu je poželio prior o. Henrik Damjanović iz sestrinske opatije Wettingen-Mehrerau kod Bregenza u Austriji. Biskupa je uime krizmanika pozdravio Josip Hrvat, a prigodan dar uručila je Katarina Račan.

U svojoj nadahnutoj propovijedi biskup se obratio krizmanicima kao i ostalim vjernicima s osvrtom na glavnu misao da nikad ne zaborave Isusa u svom životu i da uvijek slijede njegov put. Nakon propovijedi uslijedio je sam čin podjele sakramenta potvrde.

Na kraju mise krizmanicima su uručeni prigodni darovi i uspomene na ovaj dan. Misno je slavlje, kao i prethodnih godina, uzveličao zbor HKM Singen-Villingen pod ravnanjem pastoralnog suradnika Darija Mrnjavca.

Vesna Mrnjavac

Fotografije: Hrvatska katolička misija Singen-Villingen

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Vladika Stipić predvodio proslavu Sv. Vincence u Blatu – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Dubrovačka djeca u korizmi sudjelovala na dječjem križnom putu ulicama Grada – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti

Papina poruka za korizmu 2024. – Dubrovačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti