Bidenova administracija ponovno se mijenja, čini se da podržava operacije promjene spola za maloljetnike
Europa

Bidenova administracija ponovno se mijenja, čini se da podržava operacije promjene spola za maloljetnike

Washington, DC Newsroom, 10. srpnja 2024. / 16:25

Administracija predsjednika Joea Bidena promijenila je svoje stajalište o operacijama promjene spola za maloljetnike po drugi put ovog mjeseca, sada se čini da podržava kirurške promjene spola za osobe mlađe od 18 godina.

Neera Tanden, ravnateljica Vijeća za unutarnju politiku Bijele kuće, poslala je e-mail Kampanji za ljudska prava (HRC) — LGBT zagovaračkoj skupini — potvrđujući da Bijela kuća podržava transrodne medicinske intervencije na maloljetnicima i protivi se naporima na državnoj razini da ih ograniče. . Vijest je prvi objavio LGBT časopis, The Advocate, koja je dobila e-poštu od HRC-a.

U svojoj e-poruci Tanden je rekla da su operacije promjene spola “obično rezervirane za odrasle i vjerujemo da bi trebale biti”. Međutim, dodala je, “iznad svega, obitelji trebaju imati slobodu donošenja medicinskih odluka za koje oni i njihovi liječnici odluče da su najbolje za njih — zbog čega se protivimo pokušajima da se ograniči zdravstvena skrb za transrodne osobe na sudovima ili putem zakona. ”

“Nastavit ćemo se snažno boriti protiv kategoričkih zabrana rodno afirmirane skrbi na sudovima, uključujući Vrhovni sud, i snažno ćemo se boriti protiv stranačkih zakona koje guraju ekstremni republikanski izabrani dužnosnici koji ciljaju Amerikance samo zbog toga što oni jesu”, izjava pročitana.

Izjava dostavljena HRC-u odstupa od komentara glasnogovornika Bijele kuće samo prošli tjedan, koji je rekao da operacije promjene spola “trebaju biti ograničene na odrasle”. U retoričkom zaokretu, nova izjava umjesto toga kaže da su operacije promjene spola “obično rezervirane za odrasle”, ali da se administracija protivi zakonskim ograničenjima.

Za djevojčice, operacije promjene spola mogu uključivati ​​uklanjanje zdravih dojki i jajnika zajedno s operacijom genitalija za dodavanje protetičkih genitalija koje izgledaju kao muške. Za dječake, operacije promjene spola mogu uključivati ​​dodavanje protetskih dojki uz kastraciju i operaciju genitalija koja čini dječaka ženskim. Neki kirurški zahvati, poput kastracije i uklanjanja jajnika, čine osobu neplodnom.

A studija objavljena u kolovozu 2023 procijenio je da su pacijenti u dobi od 12 do 18 godina činili gotovo 8% transrodnih operacija između 2016. i 2020. u Sjedinjenim Državama – ukupno oko 3678 operacija. To je uključivalo više od 3200 operacija prsnog koša i više od 400 operacija genitalija kako bi se olakšala promjena spola.

Jay Richards, direktor DeVos centra za život, religiju i obitelj pri konzervativnoj Zakladi Heritage, rekao je za CNA da je posljednjih godina došlo do “ogromnog porasta” transrodnih medicinskih intervencija na maloljetnicima i osporio je tvrdnju administracije da operacije promjene spola su prema sadašnjoj praksi “obično rezervirani za odrasle”.

“Znamo da je… nekoliko tisuća američke djece već prošlo ove postupke”, rekao je.

Bidenova administracija objavila je svoju izjavu nakon tjedne kampanje HRC-a i drugih zagovaračkih skupina koje su zahtijevale od administracije da otvoreno podupre legalnost operacija promjene spola za maloljetnike. Predsjednica HRC-a Kelley Robinson pozdravila je pojašnjenje potpore Bijele kuće tim operacijama.

“Cijenimo što je uprava pojasnila da se njezino stajalište o zdravstvenoj skrbi za transrodnu zajednicu nije promijenilo — da se protivi svim i svim zabranama pristupa skrbi i nastavit će se boriti protiv tih zabrana i na sudovima i na zakonodavnoj razini, ” Robinson stoji u priopćenju.

Mary Rice Hasson, direktorica Projekta osoba i identiteta pri Centru za etiku i javnu politiku, rekla je za CNA da e-pošta Bijele kuće upućena HRC-u pokazuje da “LGBTQ aktivisti — a ne znanstveni dokazi — diktiraju podršku Bidenove administracije hormonima koji unakazuju plodnost i uništavaju ih. i operacije za mlade s problemom identiteta.”

“Nakon što se isprva činilo da se protivi nepovratnoj ‘tranzicijskoj’ operaciji za maloljetnike, Bijela kuća se suočila s velikim pritiskom moćnih LGBTQ lobističkih skupina da ispravi dosje,” rekao je Hasson. “Naravno, Bijela kuća je ponovila svoj entuzijazam za sterilizaciju zbunjenih, problematičnih maloljetnica — pod varljivom oznakom ‘potvrđivanje skrbi’.”

Slično tome, dr. Michael Artigues, predsjednik Američkog koledža pedijatara – koji se protivi promjeni spolova za maloljetnike – rekao je za CNA da se organizacija “u početku nadala da se sadašnja administracija počela kretati u pravom smjeru protiveći se kirurškim intervencijama na maloljetnicima , ali to očito nije slučaj.”

“Nastavit ćemo raditi s drugima u medicinskoj zajednici koji razumiju što je medicina utemeljena na dokazima i koji uistinu žele ono što je najbolje za djecu”, rekao je.

Richards je rekao da vjeruje da je ranije oklijevanje administracije oko maloljetnika koji su podvrgnuti operacijama promjene spola bilo jednostavno kako bi “mogle doći na naslovnice” jer se “javnost velikom većinom protivi tim postupcima”. Nazvao je prethodne komentare “polovičnim” i ustvrdio da navodna promjena politike “nije zato što [the administration] zapravo promijenio mišljenje.”

“Apsolutno sve što je Bidenova administracija učinila od svog početka bilo je u korist najradikalnijih transrodnih medicinskih intervencija [for minors]”, dodao je Richards.

Liječnici mogu legalno obavljati operacije promjene spola djece u nešto više od polovice saveznih država u zemlji. Tijekom proteklih nekoliko godina, dvadesetak saveznih država zabranilo je liječnicima obavljanje operacija promjene spola na maloljetnicima, što su uglavnom predvodili republikanci.

Tyler Arnold

Tyler Arnold je zaposlenik izvjestitelja za Katoličku novinsku agenciju, sa sjedištem u uredu EWTN News u Washingtonu. Prethodno je radio za The Center Square i objavljivao je u raznim novinama, uključujući The Associated Press, National Review, The American Conservative i The Federalist.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Škotska pauzira lijekove za promjenu spola i lijekove za blokiranje puberteta za djecu

Katoličke vijesti

Papa Franjo će se u Vatikanu sastati sa Stephenom Colbertom, Jimmyjem Fallonom i drugim vrhunskim komičarima

Katoličke vijesti

Film ‘Isus žeđa’ postao je drugi dokumentarac s najvećom zaradom u 2024.

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti