#BeHuman: Papa će sudjelovati na Okruglom stolu posvećenom djeci
Papa

#BeHuman: Papa će sudjelovati na Okruglom stolu posvećenom djeci

Papa Franjo se u subotu poslijepodne pridružio Okruglom stolu “Djeca: generacijska budućnost” u novoj dvorani Sinode u Vatikanu. Deset drugih okruglih stolova” održava se tijekom dana koji završava koncertom u portiku Bazilike sv. Petra.

Autor Michele Raviart

“Ratovi najviše pogađaju djecu, one koji umiru, one koji gube sve i one koji su zauvijek izbrazdani sjećanjima. Držimo ih, zagrlimo i učinimo nešto za njih.” Ovim riječima Zaklada Fratelli Tutti predstavlja okrugli stol „Djeca: generacijska budućnost“ koji će se održati u subotu, 11. svibnja poslijepodne, u novoj sinodskoj dvorani, u sklopu #BeHuman, drugog susreta o ljudskom bratstvu. Događaju, koji će se prenositi na web stranici Vatican News s početkom u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu, nazočit će i papa Franjo u 17 sati, koji će se ponovno osvrnuti na budućnost novih generacija nakon jučerašnje intervencije na “Općim stanjima nataliteta”. ” te povodom nadolazećeg Prvog svjetskog dana djeteta.

“Rječnik bratstva”

Ukupno će se u subotu poslijepodne održati jedanaest “stolova” koji će činiti drugi dan događanja #BeHuman za kojima će eminentne ličnosti iz znanstvenog, akademskog, poduzetničkog, institucionalnog i sportskog svijeta raspravljati o svojim temama iz perspektive. bratstva nadahnutog enciklikom pape Franje Fratelli Tutti. Pedesetak influencera, među kojima i Talijan Mattia Stanga, uz stručnjake poput monsinjora Lucia Ruiza, tajnika Dikasterija za komunikaciju Svete Stolice, pokušat će pronaći “vokabular bratstva” tijekom stola posvećenog društvenim medijima koji se održava u Rimska “Palazzo della Cancelleria”. Njihov će rječnik nastojati izgraditi mostove čovječanstva u svijetu koji se bori da zavoli sam sebe. Događaj možete pratiti s početkom u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu u talijanski i Engleski.

Okrugli stolovi

Gradonačelnik New Yorka Leroy Adams, gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri te pedesetak mladih talijanskih gradonačelnika do 40 godina na Okruglom stolu “Urbana zajednica” fokusirat će se na javnu upravu. Predlaže bratstvo kao kompas za upravitelje u njihovim političkim i društvenim izborima. (Link u talijanski i Engleski). CCO agencije za digitalno oglašavanje Dentsu Gordon Bowen, Gilles Gressani iz SciencesPo iz Pariza i direktorica novina “Quotidiano Nazionale” Agnese Pini bit će među voditeljima, u vatikanskoj “Palazzo della Canonica” na Okruglom stolu o informacijama: “Pravo na transparentnost”. Cilj mu je istražiti “kako informacije mogu koristiti nove alate – društvene medije, web, video, kolute – da osiguraju kvalitetnu kolektivnu uslugu koja nije površna, već obrazovna.” (link u talijanski i Engleski) Luca Pancalli, predsjednik Talijanskog paraolimpijskog odbora, i Luciano Spalletti, trener talijanske nogometne reprezentacije, govorit će u Dvorani časti u Coniju, na Okruglom stolu o sportu: „Natjecanje u međusobnom poštovanju“. Oni će se fokusirati na “Pad i ponovno ustajanje, vrijednost odnosa, timskog rada, prijateljstva i osjećaja pripadnosti.” (link na talijanskom i engleskom). Ostali okrugli stolovi bit će na temu “Održivost i poslovanje: Biti dobar isplati se “;” Bratska suradnja, putevi mira, socijalna ekonomija “;” Obrazovanje: Kako rekonstruirati svijet (veze u talijanski i Engleski); “Zdravlje: od i za sve” i “Rad: dostojanstvo, zajednica i sudjelovanje” (link u talijanski i Engleski).

Audijencija kod pape Franje

U subotu ujutro sudionike je primio papa Franjo u Vatikanu. Među njima su bili i nobelovci koji su sudjelovali na “Stolu za mir”, održanom u petak u rimskoj Palazzo della Cancelleria. Događaj je otvorio kardinal državni tajnik, Pietro Parolin, koji je ponovio da je rat “uvijek neuspjeh cijelog čovječanstva, a ne samo pojedinačnih uključenih strana” te da je “iako ponovno potvrđuje neotuđivo pravo na samoobranu”, rekao “Bog je stvorio ljude da žive u miru i da čuvaju Kreaciju, a ne da je unište.”

Među nobelovcima prisutni su bili Rigoberta Menchù Tum iz Gvatemale, Dmitrij Muratov iz Rusije, Tawakkol Karman iz Jemena, a sve ih je primio i predsjednik Talijanske Republike Sergio Mattarella.

Drugi svjetski susret o ljudskom bratstvu završava u 21:30 po srednjoeuropskom vremenu, u trijemu bazilike svetog Petra, koncertom na kojem će nastupiti skladatelj Giovanni Allevi, kantautor Roberto Vecchioni i američki country pjevač Garth Brooks.

Hvala vam što ste pročitali naš članak. Možete biti u toku pretplatom na naš dnevni bilten. Samo kliknite ovdje

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa osudio napad na Katoličku crkvu u Istanbulu – Vatican News

Katoličke vijesti

Suradnja i služenje u središtu svećeničke službe, kaže Papa

Katoličke vijesti

Papa RAI-ju: Javno emitiranje mora služiti općem dobru – Vatican News

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti