Američki biskupi obilježavaju drugu godišnjicu Dobbsove vladavine
Europa

Američki biskupi obilježavaju drugu godišnjicu Dobbsove vladavine

Washington, DC Newsroom, 24. lipnja 2024. / 06:00 ujutro

Predsjednik pro-life odbora američkih katoličkih biskupa objavio je izjavu u povodu druge godišnjice poništenja Roe v. Wadea.

Biskup Michael Burbidge iz Arlingtona, Virginia, kao predsjedavajući Odbora Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država za pro-life aktivnosti, osvrnuo se na izazove s kojima se pro-life pokret suočava od povijesne odluke.

“24. lipnja 2024. slavimo drugu godišnjicu odluke Vrhovnog suda u slučaju Dobbs protiv Jackson Women’s Health Organization, čime je okončana tragična vladavina Roe protiv Wadea”, rekao je.

“To je dan zahvale Bogu što je uslišao naše molitve i blagoslovio dugogodišnji trud. Ova nas obljetnica poziva da razmislimo o tome gdje smo bili i kamo idemo,” rekao je Burbidge.

Zatim je istaknuo nedavne poraze i nadolazeće izazove u borbi za zaštitu života u maternici.

“Kansas, Michigan i Ohio drastično su proširili pristup pobačaju”, rekao je.

“Ove jeseni čak 10 dodatnih država imat će referendume o pobačaju na svojim glasačkim listićima, što će glasačima omogućiti da zaključuju ‘prava na pobačaj’ i nadjačaju postojeće zaštitne mjere za život,” primijetio je Burbidge.

Burbidge je pozvao katolike “da angažiraju svoje izabrane dužnosnike oko svih pitanja koja ugrožavaju život”.

Burbidge je zatim nastavio razmišljati o snazi ​​euharistije da preobrazi trenutnu kulturu, rekavši da “ne može a da ne misli kako je Duh Sveti nadahnuo naš nacionalni euharistijski preporod za takvo vrijeme kao što je ovo. Kristova stvarna prisutnost u Euharistiji ima moć preobraziti naša vlastita srca i srce naše kulture.”

Usred ovih razmišljanja, Burbidge je priznao stalnu predanost raznih skupina za zagovaranje koje pomažu ženama koje se suočavaju s neočekivanim i teškim trudnoćama. Inicijative kao što su Šetnja s majkama u nevolji predstavljaju primjer posvećenosti Crkve pružanju sveobuhvatne “materijalne, emocionalne i duhovne potpore”, rekao je.

Nadalje, Burbidge je prepoznao napore kao što su Project Rachel i Respect Life Prayer and Action, koji nude pomoć osobama koje su pogođene pobačajem i potiču proaktivan angažman u zakonodavnim procesima.

“Isus nas podsjeća,” citirao je Burbidge, “’Došao sam da imaju život i da ga imaju u izobilju’ (Iv 10,10). Ujedinimo se u očuvanju borbe života u svim njegovim fazama i okolnostima.”

Ove godine jedinstvena konvergencija povijesnih prekretnica ne samo da skreće pozornost na drugu godišnjicu presude Dobbsu, već i na prvi Nacionalni euharistijski kongres ove vrste u više od 80 godina.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Biskup Michigana se ispričava što je predsjednika Bidena nazvao ‘glupim’

Katoličke vijesti

Katoličke dobrotvorne organizacije u Ohiju djelomično nemarno u vezi sa smrću petogodišnjaka 2017.

Katoličke vijesti

Katolička čarter škola u Oklahomi uložit će žalbu Vrhovnom sudu u sporu oko javnog financiranja

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti