6 jednostavnih aktivnosti koje će djeci pomoći da razumiju Dan sjećanja
Europa

6 jednostavnih aktivnosti koje će djeci pomoći da razumiju Dan sjećanja

Nacionalni katolički registar, 27. svibnja 2024. / 04:00 ujutro

Dan sjećanja obilježava kulturni početak ljeta u Sjedinjenim Državama, a usred sve zabave trodnevnog vikenda, djeci je lako misliti da ovaj praznik predstavlja ništa drugo nego kraj škole i početak sezona roštiljanja i zabava na bazenu. Dakle, evo nekoliko ideja koje nježno uvode djecu u dublje značenje Dana sjećanja.

1. Napravite spomen brod s cvijećem.

Ovo je jednostavan, ali lijep zanat koji koristi materijale koje vjerojatno imate po kući. Iako se temelji na mornaričkoj tradiciji plutanja cvijeća u ocean u znak sjećanja na mornare čiji su životi izgubljeni na moru, može se koristiti za odavanje počasti palim vojnicima iz bilo koje grane vojske.

2. Napišite pismo vojniku.

Razgovarajte sa svojom djecom o tome što naši muškarci i žene u uniformama čine za našu zemlju, a zatim neka napišu pismo ili nacrtaju sliku koju će poslati nekome tko je trenutno u vojsci.

3. Odnesite cvijeće na groblje veterana.

Provjerite na internetu postoji li u vašoj blizini groblje veterana. Ako postoji, razmislite o tome da svratite s buketom cvijeća na putu prema svojim planovima za Dan sjećanja.

4. Napravite pribadaču za veterana kojeg poznajete.

Ako imate prijatelja ili člana obitelji koji je veteran, neka djeca naprave jedna od ovih lijepih pribadača odati počast uslugama koje je on ili ona pružio našoj zemlji. Ovo je dobra prilika da se govori o tome gdje je ta osoba služila, zašto je tamo bila, te da se spomene činjenica da neki od njenih suboraca nisu bili te sreće da se vrate kući svojim obiteljima.

5. Napravite tortu s američkom zastavom.

Nećete imati problema uvjeriti svoju djecu da vam pomognu napraviti ova torta za Dan sjećanja koji je ukusan koliko i jednostavan za sastavljanje. Zajednički rad u kuhinji uvijek je izvrsna prilika za trenutke obiteljskog zbližavanja, a dok glazurate tortu i slažete uzorak zastave, razgovarajte sa svojom djecom o tome što američka zastava predstavlja i svim ljudima koji su dali svoje živote braniti to.

6. Izmoli molitvu za duše umrlih vojnika.

Najlakši prijedlog od svih: jednostavno odvojite nekoliko trenutaka danas i neka vaša obitelj zastane kako bi se pomolili za pokoj duša svih muškaraca i žena koji su dali svoje živote služeći našoj zemlji.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Blagdan Tijelova: Libanon slavi 199 godina čudesnog euharistijskog događaja

Katoličke vijesti

Iowa House donosi prijedlog zakona za potvrdu osobnosti u trenutku oplodnje

Katoličke vijesti

8 najpopularnijih devetnica

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti