6 idealnih svetaca koji će vas pratiti u vašim zlatnim godinama
Kršćanski život

6 idealnih svetaca koji će vas pratiti u vašim zlatnim godinama

Dok starite, dopustite ovim svecima da vas vode kako biste ove godine učinili najispunjenijima do sada.

Starenje sa sobom donosi mudrost, mir i možda nekoliko dodatnih odlazaka liječniku. I dok je to vrijeme u životu da se opustite i uživate u obitelji i životu koji ste stvorili, to je također vrijeme koje može biti puno tjeskobe jer se možda nećete osjećati toliko neovisno ili u vrhunskoj fizičkoj kondiciji.

Srećom, postoji bezbroj svetaca koje možete pozvati da vam pomognu da najbolje iskoristite ove zlatne godine. Evo samo šest od mnogih koji imaju kombinaciju iskustva i vrlina koje vas mogu obogatiti i voditi kroz kasnije faze života, donoseći utjehu, inspiraciju i dublji osjećaj povezanosti s vašom vjerom i onima oko vas.

1
Sveta Ana

Sveta Ana tradicionalno je poznata kao majka Djevice Marije i Isusova baka. Iako u Bibliji nema detalja o njezinu životu, ona je dio tradicije i počašćena je zbog svoje uloge u Svetoj obitelji te zbog svoje vjere i predanosti.

Zašto je ona savršen vodič: Sveta Ana simbol je uloge pune ljubavi i brige koju bake i djedovi imaju u obiteljima. Njezin nas život podsjeća na važnost obitelji, vjere i prenošenja mudrosti na mlade. Ona je utješna prisutnost za one koji stare, ističući dostojanstvo i gracioznost u ulogama koje često dolaze s godinama.

2
Sveti Antun Padovanski

Portugalski katolički svećenik i fratar Franjevačkog reda bio je poznat po svom snažnom propovijedanju i stručnom poznavanju Svetog pisma. Poznat je kao svetac zaštitnik izgubljenih predmeta, siromaha i putnika.

Zašto je on savršen vodič: Život svetog Antuna naglašava vrijednost mudrosti i znanja, a oboje često dolazi s godinama. Njegova predanost pomaganju drugima i pronalaženju izgubljenih stvari može poslužiti kao metafora za ponovno otkrivanje svrhe i radosti u kasnijim godinama.

3
Sveta Elizabeta Ugarska

Sveta Elizabeta bila je princeza poznata po svom dubokom suosjećanju prema siromašnima i bolesnima. Iskoristila je svoj položaj za osnivanje bolnica i brigu za potrebite, živeći životom poniznosti i služenja unatoč svom kraljevskom statusu.

Zašto je ona savršen vodič: Predanost svete Elizabete služenju i milosrđu podsjeća nas na ispunjenje koje dolazi iz pomaganja drugima. Njezin život pokazuje da, bez obzira na godine ili status, svatko može značajno utjecati.

4
Sveta Monika

Sveta Monika bila je majka Sveti Augustin Hiponski. Ostala je zapamćena po predanoj kršćanskoj vjeri, golemoj strpljivosti i ustrajnosti u molitvi, posebice po obraćenju svojeglavog sina. Sva se njezina odanost isplatila jer se sveti Augustin ne samo okrenuo Bogu, već je postao tako impresivan filozof i teolog da je proglašen crkvenim ocem, imajući ogroman utjecaj na zapadno kršćanstvo.

Zašto je ona savršen vodič: Priča svete Monike priča o trajnoj nadi i snazi ​​molitve. Njezino strpljenje i vjera kroz godine borbe i brige zbog krivoglavog puta njezina sina mogu biti posebno utješni i nadahnjujući za one koji se suočavaju s izazovima s obitelji ili osobnim kušnjama kako stare.

5
Sveti Franjo Saleški

Sveti Franjo Saleški bio je biskup i crkveni učitelj, poznat po svojim spisima o duhovnom vodstvu i isticanju ljubavi prema Bogu. Njegov nježan pristup i praktična mudrost učinili su njegova djela trajno popularnima.

Zašto je on savršen vodič: Francuski svetac pruža mnoštvo praktičnih savjeta za pobožan život. Njegov fokus na pronalaženje Božje ljubavi u svakodnevnim radnjama i održavanje mirnog i strpljivog duha posebno je relevantan dok se čovjek nosi s promjenama i izazovima starenja.

6
Sveta Rita od Cascie

Ova talijanska svetica bila je udovica i redovnica augustinka, često nazivana “Sveticom nemogućeg” zbog mnogih teških okolnosti koje je prebrodila u životu, uključujući nasilni brak i smrt njezine djece.

Zašto je ona savršen vodič: Život svete Rite je dokaz ustrajnosti, praštanja i snage molitve. Njezina sposobnost da pronađe mir i svrhu unatoč brojnim poteškoćama može potaknuti snagu i otpornost u suočavanju s kušnjama koje mogu doći sa starenjem.

djedovi-roditelji.jpg
Sretna starija žena uživa u kćerinoj ljubavi na Majčin dan.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Mike Pence bira obiteljsku večeru umjesto sastanka s Trumpom

Katoličke vijesti

Posjet župi Svete Obitelji Kupres u sklopu projekta InSpirit – DigitalYouth

Katoličke vijesti

7 iznimnih činjenica o svetoj Katarini Sijenskoj (fotografije)

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti