53. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije
Biskupska konferencija BiH

53. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Tradicionalno, posljednjeg vikenda u svibnju mjesecu, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u Gospinom svetištu na Kondžilu organizira 53. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, koji će se ove godine održati 24. i 25. svibnja pod geslom Oni koji se uzdaju u Gospodina hodit će i neće se umoriti (usp. Iz 40, 31) , izvijestio je Centar za mlade.

Ovogodišnju proslavu Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije obogatit će duhovni i zabavni program kojeg pripremaju djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s animatorima, vršnjačkim edukatorima i Youth Workerima.

Program 53. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započinje u petak, 24. svibnja okupljanjem mladih do 18 sati nakon čega će uslijediti Molitva Gospine krunice i sv. Misa koju će predvoditi vlč. Sandro Jurešić, pastoralni suradnik NCM-a u Posavini. Po završetku sv. Mise predviđena je večera za sve mlade koji budu na programu u petak, a nakon večere, uslijedit će duhovni program Zadnja točka programa bit će klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Subotnji program započinje pokorničkim bogoslužjem u 8 sati, slijedi molitva u vanjskoj kapelici, nakon čega će uslijediti procesija prema brdu Kondžilo u 9:30 sati. Tradicionalno na brdu Kondžilo bit će služena sv. Misa u 11 sati koju će predslaviti generalni vikar mons. Slađan Ćosić, a glazbeno animirati mladi. Prije sv. Mise mladi i drugi hodočasnici, imat će priliku za sakrament Pomirenja.

Po završetku sv. Mise, za sve sudionike bit će upriličen ručak, a odmah poslije ručka i simboličan program i animatorske igre za sve prisutne mlade. Cjelokupan program završit će u 15:30 sati.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom poziva sve voditelje skupina mladih, župnike, duhovne asistente, da prijave svoje skupine mladih koji će sudjelovati na programu u petak kao i na programu u subotu zbog lakše organizacije 53. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

Prijavni obrazac možete pronaći na službenoj web stranici NCM-a ( https://mladicentar.org/ ) ili na linku: https://forms.gle/q8g5UTHbdXKE6tom9 . Prijaviti se možete do 22. svibnja. Prijave izvršavaju isključivo župnici i voditelji skupina za mlade iz svojih župa, te odgovorne osobe u školama i drugim udruženjima. Pojedinačne prijave neće biti uzete u obzir.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Bolnički kreveti iz Aachena za Novu Bilu

Katoličke vijesti

Biskup zabrinut zbog novog zakona o vjeroispovijesti u Lihtenštajnu

Katoličke vijesti

Župa Nova Bila proslavila 50 godina postojanja

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti