4 mita o tome da ste samac katolik
Kršćanski život

4 mita o samcima katolicima

Postoji mnogo štetnih mitova o tome što znači biti samac i katolik. Dok gledate svoje vršnjake i prijatelje kako se vjenčaju, može biti lako pomisliti da nešto nije u redu s vama jer se niste vjenčali. U ovom videu, Lillian Fallon (slobodna katolkinja) govori o 4 mita o neudanim ženama i nudi nadu i savjet onima koji žele živjeti svoje pozive.

1. Učinili ste nešto krivo

Lillian kaže: “Otkad znam za sebe, postoji vrijeme kada se od katolika očekuje da se vjenčaju. To je obično između 21 i 25 godina.” Postoji strah da ako nekoga ne upoznaš na faksu, nećeš nikoga upoznati. Postoji i strah da ste, ako nikoga ne upoznate, učinili nešto loše i pokvarili si šanse za vjenčanje.

“Moramo zapamtiti”, kaže Lillian, “Bog je izvan vremenskog okvira.” Razmislite do čega vas je Bog doveo kao samca. On vas nije napustio. On vam dopušta da rastete u svojim strastima i u odnosima s braćom i sestrama ili nećacima i nećacima. Kada Boga pokušavamo strpati u kutiju, “odbacujemo ono na što nas on poziva kao samce.” Niste učinili ništa loše. On ima plan za tebe.

2. Biti samac je nedostatak

“Postoji inherentna ranjivost koja dolazi sa samcem”, kaže Lillian. Vaše želje, slomljena srca, nade i snovi su tu da ih svi vide. Ova neugodnost proizlazi iz misli da je naša samoća nedostatak, znak da smo slomljeni. “Mit je da biti samac znači da nismo voljeni ili nedostojni ljubavi”, objašnjava Lillian. Ona kaže da nikada ne bismo trebali gledati na svoju samoću kao na znak da nas se ne voli. Umjesto toga, trebali bismo pogledati svoje živote, prepoznati Božju prisutnost i znati svoju vrijednost u njegovoj bezuvjetnoj ljubavi.

3. Previše ste izbirljivi

Lillian kaže da je smiješna stvar u vezi s ovom rečenicom to što “svatko tko to kaže uvijek izgleda kao da je u vezi.” Zašto toliko boli kad netko to kaže? Ovaj komentar sugerira da ciljamo previsoko. Drugim riječima, trebali bismo spustiti standarde i zadovoljiti se s nekim. “Ponekad kad čujem ljude kako to govore”, kaže Lillian, “mislim da mi govore da nisam dostojna veze za koju sam molila.”

Lillian nas podsjeća da je bolje biti sam nego uzeti krivu osobu. Trebali biste biti izbirljivi i pronicljivi s kim se vjenčate. “Budite izbirljivi u pogledu zajedničkih vrijednosti. Budite izbirljivi u pogledu zajedničkih poziva,” kaže Lillian. Razmišljate o osnivanju obitelji s ovom osobom. Postoji razlika između nepravednih očekivanja i standarda za onoga kome darujete cijeli život.

4. Postoji razlog zašto ste samci

Kad ljudi pokušavaju shvatiti samu osobu, često će pretpostaviti da postoji dublji razlog, poput narcizma ili karakterne mane koja onemogućuje brak. “Zapravo postoji razlog zašto ste slobodni”, kaže Lillian svojoj publici, “Taj razlog je Bog.” Ispričala je da je prošla kroz fazu pokušaja da na silu ubaci vezu u svoj život putem aplikacija za spojeve i posjećivanja događanja.

Lillian kaže dok je to radila, izbacila je Boga iz slike, napravila svoje poteškoće oko sebe i zaboravila na Boga i njegov plan za nju. Kaže da joj je trebalo neko vrijeme da shvati: “Nemam kontrolu kada ću upoznati pravu osobu. Samo Bog ima tu moć.” Bog te sada poziva da budeš samac. Pitajte ga što vas poziva da učinite s vašim vremenom i darovima. Kako ćete služiti i voljeti one oko sebe u ovo vrijeme?

Pogledajte cijeli video ispod!

Je li ovaj članak bio koristan? Više od Lillian Fallon potražite u našoj njezinoj knjizi Teologija stila: Izražavanje jedinstvenog i neponovljivog sebe!

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Vjera, nada, ljubav protuotrov su oholosti, rekao je Papa na audijenciji

Katoličke vijesti

Potresi su kroz povijest na području riječke nadbiskupije oštetili mnoge crkve » Tekstovi

Katoličke vijesti

Zar vokeizam napokon nema pristojnosti?

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti