38. „Zlatna harfa“ u Uskoplju
Biskupska konferencija BiH

38. „Zlatna harfa“ u Uskoplju

Ovogodišnja smotra dječjih zborova župa Srednje Bosne pod nazivom Zlatna harfa 2024. održana je u subotu, 8. lipnja u župi Uznesenja BDM u Uskoplju, objavljeno je na facebook stranici župe.

Bila je to 38. Zlatna harfa, a ove godine u spomen 800. obljetnice Božića u Grecciu i stigma sv. Franje Asiškoga. Tema smotre bila je Mira Tvog da budem glas. Sudjelovalo je sedam zborova s oko 250 djece. Svečanom procesijom oko crkve započelo je slavlje Euharistije koju je predvodio župnik fra Josip Mihael Matijanić. U svojoj jednostavnoj i nadahnutoj propovijedi fra Josip je podsjetio na važnost pjevanja i skladnog pjevanja. “Tko pjeva, dvostruko moli, tko dobro pjeva trostruko moli”, kazao je fra Josip. Pod misom su pjevali dječji zborovi pod dirigiranjem je fra Stjepana Antolovića, župnog vikara u Busovači. Sviranje su upotpunili Luka, Ivano i Milenko, svi iz Busovače. Oltarni prostor je uresila s. Renata Lizatović, katehistica u Uskoplju, članica zajednica sestara Kćeri milosrđa. Nakon mise je napravljena “milenijska fotografija” za što se potrudio fra Zvonimir Batista s framašima.

Slijedio je kratki odmor i priprema za službeni nastup u kojem su nastupili slijedeći zborovi: Dječji zbor župe Uznesenja BDM Uskoplje i voditeljica s. Renata Lizatović s pjesmama Svim na zemlji i Kada zvijezda divna; Dječji zbor župe sv. Ivana Krstititelja Podmilačje i voditeljica s. Dragica Ljubos, ŠSF s pjesmama O, Betleme i Svi krajevi svijeta; Dječji zbor župe sv. Mihovila i Male škole Vareš sa s. Ružicom Marijić, ŠSF otpjevali su pjesme Adeste fideles i Oj, Djetešce ti moje drago; Dječji zbor župe Presvetog Trojstva Novi Travnik i voditeljica s. Mirela Iličić, FDC izveli su pjesme Tiho pada i Pada zimska noć; Dječji zbor župe sv. Mihovila Ovčarevo i voditeljica gđa Dragana Babić otpjevali su pjesme Zdravo budi Mladi Kralju i Glasnik velikoga Kralja; Dječji zbor župe sv. Ante Padovanskog i voditeljica s. Auksilija Milić izveli su pjesme Klanjam Ti se, Kraljiću i Kolike li radosti, Isuse; Dječji zbor župe sv.Ante Padovanskog Busovača i voditelji fra Stjepan Antolović, OFM i s.Anđelka Jukić, ŠSF otpjevali su pjesme Veseli se Majko Božja i Blagoslovljen budi.

„Svi voditelji su se potrudili, unatoč poteškoćama na koje su nailazili tijekom proba, da uvježbaju i u djeci probude radost slavljenja Boga s pjesmom. Izvedene pjesme su božićnog duha I uklapaju se u proslavu Obljetnice koju obilježavamo“, navode iz župe Uskoplje. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Papa Franjo imenovao glavnog izvjestitelja Dikasterija za kauze svetaca

Katoličke vijesti

Objavljen novi Vjesnik Đakovačko-osječke nadbiskupije

Katoličke vijesti

Liječnice iz Slovenije volontirale kod sestara franjevki u misiji u Rwentobu u Ugandi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti