Župnik pozvao vjernike da mole za vandala koji je oskrnavio crkvu: ‘To je biti kršćanin’
Europa

Župnik pozvao vjernike da mole za vandala koji je oskrnavio crkvu: ‘To je biti kršćanin’

Osoblje CNA, 13. svibnja 2024. / 11:16

Pastor u Portlandu, Oregon, nedavno je pozvao svoju župu da se moli za vandala koji je unakazio zgradu crkve vulgarnim grafitima, tvrdeći da kontroverza dopire do “srži poruke” samog Evanđelja.

Vandal je u travnju označio crkvu sv. Patrika u Portlandu s nekoliko grafita na kojima je pisalo “[expletive] ti, moje tijelo moj izbor”, popularan slogan pokreta za pobačaj.

U svojoj propovijedi onoga jutra kada su grafiti otkriveni, župnik župe, otac Timothy Furlow, rekao je župljanima da je vulgarnu poruku namjerno ostavio vidljivom kako bi je vjernici vidjeli na putu na misu.

“Htio sam da to vidiš”, rekao je. “Netko je rekao, ‘Oh, moramo ovo zataškati.’ A onda kažem, ne. Želim da to vide.”

“A razlog je taj što se savršeno uklapa s onim što je temeljna poruka Evanđelja”, nastavio je. „Osnovna poruka ovdje je prilično jednostavna: ne možemo učiniti ništa dobro bez Boga. Nije stvar. Ne možemo izvesti dobru stvar. To je jednostavno nemoguće.”

Pastor je ukazao da je počinitelj poznati vandal u Portlandu. Furlow je rekao da je i sam osjetio želju da vidi kako kriminalac “dobija svoju naknadu”.

“Ali drugi dio mene, dio mog srca u kojem djeluje Duh Sveti – u kojem sam mu dopustio da djeluje – misli da ono što stvarno želim je da on bude poslužitelj”, rekao je.

“Želim da mi dođe na vrata i kaže: ‘Nemam pojma što se događa. Ovako nešto u životu nisam doživio. Ali nekako u srži svoga bića znam da je Bog stvaran i da je Isus Bog.’”

Pastor je rekao kako se nada da će vandal slijediti taj impuls “sve do OCIA-e i sakramenata inicijacije, do vrata koja je jednom prokleo i išarao bojom.”

Furlow je okupljene podsjetio na Isusovu zapovijed da “molite za one koji vas progone”.

“Kršćanstvo i katolicizam [is] posve različito od bilo čega drugog na zemlji jer je u izravnoj suprotnosti s logikom svijeta, tijela i đavla,” rekao je.

Pastor je potom zamolio župu da odvoji minutu i “iskreno se moli za tog tipa i svaku osobu poput njega u Portlandu, Oregon, koja boli sa slomljenim srcem i okreće se tami da pokuša to popraviti, a ne Gospodinu koji liječi sam sebe.”

“Molite se da doista može primiti tu milost i da vas jednog dana dočeka na vratima mise”, rekao je.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Guverner Alabame potpisao zakon o imunitetu klinika za IVF u slučaju smrti ljudskih embrija

Katoličke vijesti

Harrison Butker govori o obiteljskom životu, oružanom nasilju, Taylor Swift i još mnogo toga u dalekosežnom intervjuu

Katoličke vijesti

Talijanski premijer podupire strožu zabranu surogat majčinstva: Kako se Europa razlikuje od SAD-a po pitanju

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti