Županjci hodočastili u Rim |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Županjci hodočastili u Rim |

RIM (TU) – Vjernici Župe sv. Nikole Tavelića iz Županje, predvođeni domaćim župnikom i dekanom Josipom Filipovićem, hodočastili su u Rim od ponedjeljka, 3. lipnja do četvrtka 6. lipnja 2024. Svoje hodočašće započeli su obilaskom bazilike svetog Križa jeruzalemskog i čuvene kapele s relikvijama, Papinskog svetišta Svete stube, Lateranske bazilike i krstionice u čijem se sklopu u kapeli sv. Venancija čuvaju kosti istarskih i solinskih mučenika. Također su posjetili i najstarije marijansko svetište na zapadu – papinsku baziliku Svete Marije Velike te baziliku sv. Pavla izvan zidina.

Drugoga dana hodočašća posjetili su rimski Koloseum, Forum, baziliku Santa Maria in Aracoeli, Oltar domovine na Venecijanskom trgu, Fontanu di Trevi, Panteon i Trg Navona. Posljednji dan bio je rezerviran za posjet Vatikanu u kojem su obišli Trg. sv. Petra, baziliku sv. Petra te njezinu kriptu i kupolu. U ovoj bazilici hodočasnici su se na poseban način zadržali u pobožnosti pred grobom sv. Ivana Pavla II. U poslijepodnevnim satima obišli su Anđeosku tvrđavu, Augustov mauzolej te hrvatsku crkvu sv. Jeronima u kojoj su slavili misu. U hrvatskoj crkvi dočekao ih je Marko Škraba, vicerektor crkve i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu.

Za vrijeme hodočašća u Rimu s vjernicima su kao vodiči bili Robert Erk i Bruno Diklić, svećenici Đakovačko-osječke nadbiskupije na poslijediplomskom studiju u Rimu. Župa sv. Nikole Tavelića

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

U Đakovu održan Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih |

Katoličke vijesti

Dan obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika u Jasenovcu |

Katoličke vijesti

Vukovarski franjevci nazočili liturgiji u Sabornom hramu sv. Nikolaja |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti