Župa Gvozd proslavila blagdan svojih zaštitnika – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Župa Gvozd proslavila blagdan svojih zaštitnika – Sisačka biskupija

U Gvozdu je u subotu, 29. lipnja svečano proslavljen blagdan svetih apostola Petra i Pavla, zaštitnika župe koja je oformljena nakon domovinskog rata 1995. godine. Župa sv. Petra i Pavla, koja je prvobitno bila Hrvatska katolička misija, okuplja prognane Hrvate koji su stigli nakon oslobodilačke akcije Oluja. Duhovnu skrb o župi povjerena je franjevcima iz provincije Bosne Srebrene, a ključnu ulogu u organizaciji župe imali su fratri fra Josip Božić, fra Juro Stipić i fra Tomislav Jurić.

Uoči proslave organizirana je svečana uočnica koju je predvodio fra Darko Drljo iz Kreševa. Nakon nadahnute propovijedi, održan je duhovni koncert fra Mirka i Gordane, a slavlje je upotpunila biciklijada oko Gvozda.

Proslava je započela kod spomen križa poginulih branitelja, a procesiju s barjacima i zavjetnom slikom sv. Petra i Pavla predvodio je fra Darko Drljo.

Sveto misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je fra Mirko Majdanđžić, župnik iz Brestovskog, uz animaciju pjesama i sviranje orgulja, tambura i gitare. Fra Mirko je okupljenu zajednicu ohrabrio da, poput sv. Petra i Pavla, budu svjedoci Kristova duha. Na slavlju su sudjelovali i hodočasnici iz Vojnića, predvođeni župnikom fra Ivom Bošnjakom i načelnikom Nebojšom Andrićem, te vjernici iz Topuskog s načelnikom Ivicom Kuzmićem.

Uz brojne vjernike, slavlju su prisustvovali i predstavnici policije, policijski kapelan don Ivo Borić te branitelji. Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a okupljeni vjernici su slavlje nastavili u domu kulture i parku Dr. Franje Tuđmana uz domjenak, domaću hranu i glazbu domoljubnih pjesama.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Caritas uljepšao Božić brojnim obiteljima – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Započela devetnica uoči Kvirinova – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Korizmena duhovna obnova u Posavskim Bregima – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti