Žive jaslice uprizorene u Gundincima |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Žive jaslice uprizorene u Gundincima |

GUNDINCI (TU) – Kako se ove godine navršava 800. godina otkako je prvi puta uprizoreno Isusovo rođenje koje je učinio sv. Franjo Asiški, 1223. godine kako bi približio vjernicima Isusovo rođenje, tako su župljani Župe sv. Mateja po puta uprizorili Isusovo rođenje – žive jaslice u dvorištu župne crkve.

Predstavu su izvodili stariji, mladi i najmlađi župljani, a prikazane su na Badnjak 24. prosinca 2023. prije Male polnoćke u 16,30 sati i prije Velike polnoćke u 23,30 sati.

Urednica i organizatorica predstave je bila Vera Markotić koja je uz pomoć ostalih župljana uspjela napraviti Betlehem u dvorištu crkve. Ostvarenju ideje pripomogli su brojni župljani podižući nekoliko drvenih nadstrešnica – kućica, štalicu i ogradu kako bi doživljaj bio što stvarniji. Vrlo brzo i vrlo rado župljani su pokazali dobru volju i doveli Betlehem u Gundince. Predstava je trajala 20-25 minuta i okupila je brojne župljane u dvorištu crkve te mnoge druge iz okolnih mjesta, pa i dalje. Svi su bili dirnuti i oduševljeni prizorom kojeg su mogli vidjeti, doživjeti i osjetiti na Badnjak. Jaslice ostaju tijekom božićnoga vremena u dvorištu crkve sa kipovima u stvarnoj veličini.

Malu polnoćku predvodio je župnik Josip Dominković. A dječji zbor “Ljiljani Djevice Siromaha” su sa tamburašima pjevali i svirali na misnom slavlju. Veliku polnoćku predvodio je dr. Drago Tukara, domaći sin uz koncelebraciju župnika Josipa. Veliki zbor župe je predvodio pjevanje. Barbara Mihić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Preminuo p. Ignacije Čižmešija, S. J. |

Katoličke vijesti

Papa Franjo imenovao mons. Ivu Martinovića požeškim biskupom |

Katoličke vijesti

Svetkovina Gospe Brze Pomoći: „Mi želimo na Marijinu primjeru graditi i snažiti iskustvo svoga poziva“ |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti