Zenica: Predstavljena knjiga “Za Boga i Santiaga: Tragom Groma” autora Ljubomira Vranješa
Biskupska konferencija

Zenica: Predstavljena knjiga “Za Boga i Santiaga: Tragom Groma” autora Ljubomira Vranješa

U Zenici je u Hrvatskom domu “Kralj Tomislav” u petak, 15. ožujka 2024. održana promocija knjige “Za Boga i Santiaga: Tragom Groma” autora Ljubomira Vranješa. Organizator ove promocije bilo je Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”, podružnica Zenica, objavljeno je na mrežnoj stranici HKD Napredak.

Drugo izdanje spomenute knjige je iz 2023. godine tiskano je u izdanju Glasa Koncila. Djelo je to koje na gotovo 300 stranica govori o hodočasničkom putovanju u Santiago de Compostela, poznatu hodočasničku rutu, odnosno Put svetoga Jakova.

Knjigu su predstavili Dragan Gavran, prof. povijesti i vlč. Ilija Orkić, hodočasnik s Camina.

Prof. Gavran govorio je o nastanku puta, njegovim geografskim značajkama kao i talentu autora koji je u djelu pokazao svoju sposobnost retrospektivnog pripovijedanja, opisa hodočasnika koje je putem sreo navodeći brojne informacije u čemu se ogleda njegovo znanje iz povijesti, književnosti i drugih područja.

Nazočni su pogledali i kratki film čiji je autor vlč. Ilija Orkić, koji je sam pohodio Camino te govorio o svome iskustvu navodeći brojne avanture i zanimljivosti.

Ljubomir Vranješ rekao je i neke važne informacije, poput broja kilometara koji čine Camino, samoj ruti, pripremi za put, velikim izazovima koje hodočasnici dožive, ali i o duhovnoj dimenziji puta.

U glazbenom dijelu programa sudjelovao je VIS Novo Nebo. Program je moderirala Zorana Krstičević Mravak.

Publika je pokazala veliki interes za knjigu te se svojim komentarima i pitanjima uključila u program. Tko zna, možda ova promocija nekoga potakne da se i sam upusti na Put svetoga Jakova. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela BiH

Katoličke vijesti

Pastoralni dan svećenika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije

Katoličke vijesti

Godišnja skupština CIM-a u Portugalu

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti