Želite li znati više o Chestertonu?  Provjerite ove
Kršćanski život

Želite li znati više o Chestertonu? Provjerite ove

Ako želite saznati više o životu i djelu ovog poznatog i omiljenog katoličkog pisca, evo nekoliko izvora za početak.

Čini se da je ime “Chesterton” posvuda ovih dana, bez obzira na brzo rastuću mrežu Srednje škole Chestertonuključujući onu koja je nedavno otvorena u Irak; lokalni Chesterton čitateljske grupe oko svijeta; i novo izdanje Word on Fire remek-djela GK Chestertona, Vječni čovjek.

I to s razlogom. Jedan i jedini Gilbert Keith Chesterton bio je plodan i iznimno svestran engleski pisac, radio je kao esejist, pjesnik, romanopisac, novinar i autor popularne detektivske serije koja prikazuje svećenika detektiva, oca Browna. Napisao je više od stotinu knjiga koje su prodane u milijunima primjeraka.

Kada je Chesterton prešao na katoličanstvo 1922. godine, šokirao je intelektualni svijet svog vremena i postao poznat kao možda najpoznatiji katolički obraćenik tog stoljeća. Chestertonova su djela oduvijek bila popularna i utjecajna među njegovim kolegama piscima, no u posljednje vrijeme ponovno je porastao interes i šire javnosti.

Ako vam se čini da stalno čujete ime “Chesterton” i želite saznati više o životu i djelu ovog slavnog i omiljenog katoličkog pisca, evo nekih od mnogih izvora koji vam mogu pomoći da počnete.

1
Pinte s Chestertonom

Pročitajte Chestertonova djela zajedno s voditeljicama Grace Krause i Marie Bates u ovome divan podcast.

Bates je pomoćnik producenta za Catholic Answers, a Krause je ministar kampusa i direktor RCIA-e i potvrde u župi Krista Kralja i Studentskog centra na državnom sveučilištu Louisiana. Osim njihove katoličke vjere, ono što povezuje dvoje prijatelja je ljubav prema Chestertonu.

Bates i Krause probijaju se kroz njegovu golemu biblioteku spisa i raspravljaju o njima u svom podcastu dok idu. Koliko god Chesterton bio ugodan pisac, nije ga uvijek lako čitati, pa je Pints ​​with Chesterton izvrstan izvor za “čitanje” i slušanje korisnih uvida i komentara dok čitate.

2
Sveučilište Chesterton

Dale Ahlquist, predsjednik Društva Gilberta Keitha Chestertona, sastavio je ovo korisno serija predavanja o Chestertonovim spisima kao uvod za početnike.

Pod nazivom “Sveučilište Chesterton”, niz od 134 predavanja (i sve više!) raspravlja o njegovim spisima kronološkim redom. Predavanja su se izvorno pojavila u Gilbert časopis, izdanje Društva Gilberta Keitha Chestertona.

3
TV emisija Chesterton

Ako ga još niste gledali, GK Chesterton: Apostol zdravog razuma moglo bi biti mjesto za početak, pogotovo ako je vjerojatnije da ćete gledati TV emisiju nego uzeti knjigu ili pokrenuti podcast.

Dale Ahlquist vodi ovu studiju o duhovitosti i mudrosti GK Chestertona. Svih sedam sezona serije dostupno je za iznajmljivanje ili kupnju na web stranici EWTN-a.

4
Aleteja!

Dugo smo veliki obožavatelji GKC-a ovdje u Aleteiji — očito, budući da od njegovog rođendana pravimo veliku stvar! Na našoj web stranici postoji mnoštvo članaka koji vas mogu upoznati s čovjekom i njegovim djelima. Samo provjerite #GK-Chesteron oznaka na našim stranicama!

ISCRPLJEN
Pismo pape Ivana Pavla I GK Chestertonu

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Od Drugog vatikanskog sabora do Sinodalnog hoda – 60 godina s vama. » Tekstovi

Katoličke vijesti

Tražite kontakt s prirodom kako biste promijenili način života koji zagađuje okoliš, kaže Papa

Katoličke vijesti

5 slatkih i posebnih načina za proslavu dana sveca vašeg djeteta

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti