Završna priredba predškolaca u vrtiću u Selima – Sisačka biskupija
Sisačka biskupija

Završna priredba predškolaca u vrtiću u Selima – Sisačka biskupija

Za deset predškolaca biskupijskog vrtića Sv. Marije Magdalene u Selima stigao je dan oproštaja od vrtića, jer ih nakon niza veselih i bezbrižnih dana čeka škola. U srijedu, 19. lipnja, za tu su prigodu izveli prigodan i lijep program u narodnim nošnjama, koji je sadržavao recitacije, pjesme i tradicionalne plesove. Budući ponosni đaci, a sada još malo naši vrtićanci, pokazali su velik trud i brojne svoje talente.

Osobito se vidjelo koliko se u Katoličkom vrtiću njeguju temeljne kršćanske vrijednosti kroz vjerski odgoj, razvijajući povezanost s Bogom.

Završnoj priredbi nazočili su roditelji, bake, djedovi i prijatelji.

Ravnateljica s. Matea Faltak rekla je kako danas zajedno prizivamo u sjećanje protekle godine u kojima smo zajedničkim naporima odgajali djecu, pružajući im razumijevanje, ljubav i potporu. Premda svaki oproštaj donosi tugu, ipak želimo da ovaj bude radostan jer ispraćamo našu djecu koja su spremna za novi početak, za nove pobjede i radosti u životu i školi. Zauvijek će nas povezivati bezbroj lijepih uspomena: sreće, ljubavi i ponosa zbog naučenoga. Trudili smo se da im vrtić bude druga obitelj, obitelj u kojoj smo dijelili mnogo lijepih i nezaboravnih trenutaka, te i onih težih koje smo zajednički, oslonjeni na Božju pomoć, prebrodili.

„Prekrasno je biti dio života djece, gledati ih kako rastu i kako su i oni dio naših života“, istaknula je s. Matea poželjevši djeci puno uspjeha te da i dalje ostanu spontana i otvorena, razigrana i radoznala, željna znanja, radosna i vesela. Roditeljima je zahvalila na otvorenoj suradnji, povjerenju, podršci i poštovanju te ih potaknula da i dalje budu otvoreni za Božju blizinu koju su otkrivali u vrtiću, uvijek oslonjeni na prijatelja Isusa. Dodala je da će djelatnice vrtića i dalje pratiti njih i njihovu djecu u molitvi.

Na kraju je svakom djetetu uručila zasluženu diplomu i prigodan dar koji će ih podsjećati na divne i sretne dane provedene u vrtiću. Osobitu zahvalu uputila je svim odgojiteljicama koje su profesionalno, stručno i s puno ljubavi odgajale djecu, pokazujući im koliko su posebna i vrijedna.

„Hvala Bogu na svim milostima i darovima koje nam je obilno darivao. Hvala mu na svim ovim godinama. Hvala mu na iskrenim dječjim srcima, hvala mu na prekrasnim trenucima zajedništva, igre i učenja”, rekla je s. Matea.

Na kraju je poželjela djeci da ih na daljnjem putu odrastanja prate i čuvaju njihovi anđeli čuvari kao i zagovor sv. Marije Magdalene, zaštitnice vrtića i župe u Selima.

Roditelji i djeca zahvalili su svakoj djelatnici osobno darujući prigodan poklon.

Slavlje je završilo veselim druženjem na igralištu vrtića, gdje su djeca nazdravila šampanjcem i počastila se tortom te slanim i slatkim zalogajima. Vrijeme je brzo prošlo u opuštenom druženju, ugodnim razgovorima, veselim sjećanjima, fotografiranju, zahvalama, dječjoj igri i nezaboravnoj zabavi na veselom napuhancu.

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Uskrsna čestitka sisačkog biskupa Vlade Košića – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Sisku – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti

Proslavljena svetkovina sv. Kvirina – Sisačka biskupija

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti