Završetak školske i vjeronaučne godine |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Završetak školske i vjeronaučne godine |

BRODSKI VAROŠ (TU) – Završetak školske i vjeronaučne godine, djeca prvog i drugog razreda osnovne škole radosno su obilježila 18. lipnja 2024. u župnoj crkvi Krista Kralja u Brodskom Varošu. Susret je započeo misom te zahvalom Gospodinu za sve što su mališani naučili tijekom godine pod vodstvom svojih učiteljica, župnika Božidara Nađa te vjeroučiteljice Marije Đuršić. A kako bi se uvjerili da su dječica zaista puno toga naučila, župnik im je postavljao zanimljiva pitanja o raznovrsnim vjeronaučnim temama koje su učili od početka pa sve do kraja ove katehetske godine.

Osvrnuvši se na naviješteno evanđelje po Mateju, zanimljivo je bilo čuti odgovore djece na župnikovo pitanje kako oni kao djeca trebaju voljeti i ljubiti one koji im se baš ne sviđaju, ljubiti svoje neprijatelje poput Isusa. Svi su se složili da je opraštanje ključna riječ, iako nam je riječ „oprosti“ ponekad tako teška za izreći. „U životu nam se događaju raznorazne situacije i ponekad je jako teško ljubiti svoje neprijatelje. No ljubav prema neprijatelju počinje molitvom za neprijatelje. Ipak, ta ista molitva ne treba biti usmjerena samo na drugoga, nego i nas same. Moliti da i mene Gospodin promijeni, kako bi mogao razumjeti drugoga, kako bih se mogao ispričati, kako bih mogao oprostiti“- pojasnio je župnik Nađ.

Kako bi što bolje zapamtili i utvrdili sve ono što su naučili tijekom godine, na posljednjem satu kateheze upriličen je prigodan mali dječji kviz znanja u kojem su djeca pokazala zavidno znanje, a budući da kviz nije bio natjecateljskog karaktera, uzimajući u obzir da su svi odlično riješili pitanja, podijeljene su i tri simbolične nagrade za one koji su se najviše potrudili. Cjelovečernje slavlje animirao je novoosnovani dječji zbor svojim radosnim pjesmama i pokretima, a druženje je nastavljeno u dvorištu župe uz prisutnost roditelja koji su za tu prigodu priredili okrjepu. Anita Terzić

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Priopćenje Komisije „Iustitia et pax“ o najavi uvođenja rodnih studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu |

Katoličke vijesti

Izložba učeničkih radova u Muzeju biskupa Strossmayera |

Katoličke vijesti

Blagoslov Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti