Završetak proslave 25. godišnjice osnutka Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku |
Đakovačko-osječka nadbiskupija

Završetak proslave 25. godišnjice osnutka Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku |


OSIJEK (TU) – U petak, 19. travnja 2024., su učenici i zaposlenici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku uprizorenjem odgojno-obrazovnog projekta “Egipat završili obilježavanje 25. godišnjice osnutka škole. Otvorenje projekta na Trgu Vatroslava Lisinskog, oduševilo je  roditelje, prijatelje škole i visoke uzvanike, među kojima su bili i predstavnici gradske i županijske vlasti te Sveučilišta J. J. Strossmayera.

Svečanosti je nazočio i đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić koji je uz čestitku profesorima i polaznicima škole, ohrabrio učenike, da ustraju u svome radu i projektima, bivajući tako zdrava alternativa ovome društvu.  

Nakon sličnih i jednako uspješnih projekata s temom Grčke, Rima i Japana, na red je došla i ova drevna civilizacija, čiju su kulturu i običaje, osim predstavom, kojoj je prethodila dojmljiva zborna izvedba himne Republike Hrvatske, prikazali i nizom zanimljivih radionica.

“Nastojali smo prikazati najveće dosege egipatske civilizacije, one koji su svima poznati, no mi smo ih detaljno razložili i prikazali publici u deset radionica koje su zajednički organizirali naši učenici i zaposlenici, od kojih svaka prikazuje jedan segment egipatskog društva”, rekao je ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije Alen Šimičić.

“Ova se škola bazira na tri stupa: obrazovanju, formaciji u vjeri, dakle, onoj duhovnoj, koja obuzima sve čovjekove dimenzije, kako bi se razvijao u punom smislu, a treći je stup baš specifičan za našu školu, a odnosi se na brigu za pojedinca, jer ona omogućava da kreativnost jednog učenika, njegove sposobnosti, talenti, kreposti i vrline dođu do izražaja i stave se na raspolaganje drugima, a onda to jedan ovakav odgojno-obrazovni projekt otvara kao formu”, rekao je p. Šujević, provincijal HPDI i bivši ravnatelj škole. Isusovačka gimnazija Osijek

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Zahvalnica u Slavonskom Brodu |

Katoličke vijesti

Početak Generalne vizitacije u Samostanu Milosrdnih ss. sv. Križa |

Katoličke vijesti

Župljani Babine Grede hodočastili u Karlovac i Krašić |

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti