Završen međureligijski seminar „Gradimo mostove”
Biskupska konferencija

Završen međureligijski seminar „Gradimo mostove”

U nedjelju, 23. lipnja 2024., završio je šesti po redu međureligijski seminar za mlade „Gradimo mostove” koji se u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” u Sarajevu održavao 18. lipnja. Seminar je okupio 40 mladih iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, srednjoškolce i studente koji će narednih pet dana provesti zajedno, upoznavati se i graditi prijateljstva, izvijestila je mrežna stranica NCM „Ivan Pavao II.“.

Petoga dana seminara, 22. lipnja sudionici su posjetili Sportsko-rekreativni Centar Brus gdje su sudjelovali na programu koji su uz djelatnike Centra vodili i vršnjački edukatori. Tijekom večernjeg programa sudionici su pokazali svoje talente kroz glumu, pjesmu i ples, a zajedničko druženje je nastavljeno i nakon programa.

Posljednji dan kampa, 23. lipnja, započeo je svetom misom koju je predvodio ravnatelj NCM-a vlč. dr. Šimo Maršić. U nastavku su mladi su imali priliku podijeliti svoja razmišljanja i utiske o cjelokupnom programu susreta te su izrazili želju da se ponovno okupe nekom drugom prilikom. Tijekom evaluacije, svi sudionici su podijelili jedni drugima poklone, a također su dobili i potvrde o sudjelovanju.

Iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuju Mješovitoj srednjoj školi „Stjepan Radić“ u Usori na uspješnoj suradnji i svim mladima koji su sudjelovali u ovogodišnjem seminaru. Posebnu zahvalu upućuju vršnjačkim edukatorima koji su dali svoj doprinos realizaciji kampa. (kta)

Hvaljen Isus i Marija 👋
Drago nam je što Vas vidimo!

Pretplatite se na naš bilten s vijestima!

Ne šaljemo neželjenu poštu!

Povezani članci

Misionar Jukić vodio duhovnu obnovu za štovatelje Gospe Čudotvorne medaljice

Katoličke vijesti

Mons. Štefković posjetio gradonačelnika Zrenjanina

Katoličke vijesti

Zbog suše u Zimbabveu biskupi upozoravaju na opasnost od gladi

Katoličke vijesti
Katoličke vijesti